Liczba wyników: 18291
Eksperci z Yale Cancer Center mówią, że osoby z III stopniem raka jelit, które regularnie jedzą orzechy, rzadziej doświadczają nawrotu choroby niż pozostałe osoby.
Nadciśnienie to jeden z najpowszechniejszych problemów zdrowotnych w Europie i Stanach Zjednoczonych. Nierzadko prowadzi do chorób sercowo-naczyniowych, które są główną przyczyną śmierci ludzi na całym świecie.
Jak wynika z nowych badań, seks może pomóc podnieść jakość snu. Seks powoduje wydzielanie różnych pomocnych w odprężaniu się substancji biochemicznych, m. in. oksytocyny i prolaktyny.
Wystarczą trzy podstawowe składniki i to dzięki nim potrawy zyskują zupełnie inny smak. Imbir, czosnek i por – to podstawowe składniki chińskich dań. Jak ich używać i o czym jeszcze nie możemy zapomnieć?
Etykieta na opakowaniu wody jest bardzo ważnym źródłem informacji. Dzięki niej możemy dokonywać świadomych wyborów przy zakupie. Nawyk czytania etykiet jest ważnym krokiem do świadomego odżywiania.
Cholina, substancja znajdująca się m. in. w miesie i jajach, powoduje, że bakterie w jelitach wytwarzają związek, który zwiększa ryzyko zakrzepów, a więc zwiększa prawdopodobieństwo ataku serca oraz udaru.
Nie tylko jakość materaca ma wpływ na jakość snu. Równie ważna jest sama poduszka. Źle dobrana może wywoływać nieprzyjemne dolegliwości: od bólu kręgosłupa po wrażenie zmęczonej twarzy i złe samopoczucie.
U osób w starszym wieku niektóre choroby zakaźne są szczególnie niebezpieczne - seniorom najszerzej poleca się szczepienia przeciw grypie, krztuściowi, półpaścowi i pneumokokom.
Jeśli masz chandrę i czujesz się samotny/a, zaserwuj sobie danie, które pamiętasz z dzieciństwa, coś co gotowała mama lub babcia. Natychmiast poprawi ci się nastrój.
To, co jesz i leki, które zażywasz, mogą zmienić ilość i rodzaj bakterii w jelitach. Ma to o tyle ważne znaczenie, że wpływa zarówno na sposób trawienia, jak i wiele procesów w organizmie.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu