Liczba wyników: 13648
Luty i marzec to miesiące, w których notuje się najwięcej zachorowań na grypę. Powszechne stają się także przeziębienia, które choć mniej groźne, mogą trwać nawet do 10 dni. Czy możemy w jakiś sposób zmniejszyć ryzyko choroby? Tak! W dodatku niektóre sposoby są bardzo proste.
Lipowy, gryczany, manuka – czy kupujemy miód dobrej jakości? Inspekcja Handlowa w II kwartale 2018 r. zbadała 269 partii miodu, miała zastrzeżenia do 48 z nich. Wątpliwości wzbudziło przede wszystkim oznakowanie, mniej dotyczyło składu.
Jemy coraz więcej i coraz gorzej. Często jemy w pośpiechu, korzystając z przetworzonego jedzenia albo restauracji serwujących tzw. fast foody. Niewłaściwe odżywianie jest jednym z czynników zwiększających prawdopodobieństwo wystąpienia chorób układu pokarmowego. Na co zwrócić uwagę w naszej diecie? Kiedy i jakie badania endoskopowe należy wykonać, żeby nie przeoczyć groźnych chorób przewodu pokarmowego?
„Tylko spokój nas może uratować". Przynajmniej przed demencją. A właściwie nie tylko to, bo także pielęgnowanie przyjaźni chroni nas przed otępieniem.
Wątroba jest jednym z najważniejszych elementów w skomplikowanym mechanizmie, jakim jest organizm człowieka. Odpowiedzialna jest za ponad 500 funkcji, a jej prawidłowe funkcjonowanie wpływa pozytywnie na inne narządy wewnętrzne. Jest to jedyny narząd w organizmie człowieka, któremu wystarczy odpuścić, by prawidłowo funkcjonował.
W epoce Instagrama czy Snapchata każdy chciałby mieć perfekcyjny uśmiech z rzędem białych zębów. Ale jak osiągnąć hollywoodzki efekt i uniknąć nieestetycznych przebarwień? Są na to sposoby!
Znaczne obniżenie ciśnienia krwi może być skutecznym sposobem na zachowanie pełni zdolności poznawczych w starszym wieku.
Trwa kolejna zima w trakcie której Polacy oddychają zanieczyszczonym powietrzem. Od kilku dni kraj znów tonie w smogu, a władze wielu miejscowości apelowały do mieszkańców o niewychodzenie bez potrzeby z domów.
Wystarczy obecność ukochanej osoby przy naszym boku lub też po prostu pomyślenie o niej, by skutecznie zmniejszyć odczuwany stres.
Nie ma lepszego sposobu na zachowanie pełni smaku i aromatu grzybów niż suszenie. Suszone grzyby zachowują wszystkie walory świeżego produktu, a do tego łatwo je przechowywać.
Stanie nie jest zdrowsze niż siedzenie – jak zmniejszyć ryzyko chorób serca