Liczba wyników: 12139
Zwolennicy wieprzowiny delektują się aromatyczną karkówką i soczystymi stekami. Miłośnicy kurczaka zajadają się chrupiącymi skrzydełkami. A po rostbef i antrykot sięgają ci, którzy najbardziej cenią sobie szlachetną wołowinę. Przyrządzając mięso na grillu, dogodzimy każdemu amatorowi mięsnych dań. Jakie mięso wybierać na grilla? W jaki sposób doprawiać i czym marynować? Z czym podawać?
Jak podaje Amerykańskie Towarzystwo Kardiologiczne (American Heart Association), otyłość grozi nie tylko chorobą wieńcową, ale także chorobą tętnic obwodowych.
Pachnotka zwyczajna (perilla frutescens, japońska nazwa: shiso) pochodzi z Azji - rośnie m. in. w Chinach, Indiach, Japonii i Korei. Olej z nasion zioła, bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3 oraz kwasy alfa-linolenowe, jest używany do smażenia oraz jako przyprawa, ale roślina stanowi też substrat w przemyśle lakierniczym. Jeśli chodzi o medycynę tradycyjną, pachnotka jest stosowana głównie dla osłabienia objawów alergii i astmy, a także leczenia chorób układu krążenia.
Osoby często doświadczające wyższego poziomu stresu są bardziej narażone na cukrzycę niż ludzie żyjący spokojniej.
Witamina C (kwas askorbinowy) jest witaminą rozpuszczalną w wodzie, której organizm potrzebuje do wielu różnych procesów. Ponieważ nie możemy jej gromadzić, łatwo o niedobory i trzeba sobie jej regularnie dostarczać. Sprawdź, jakie objawy mogą świadczyć o tym, że w twojej diecie jest za mało witaminy C.
Wakacje to trudny czas dla niektórych psów - schroniska odnotowują znacznie więcej porzuceń czworonogów niż w innych okresach roku. Na szczęście, wielu ludzi odpowiedzialnie adoptuje te zwierzaki, one z kolei odwdzieczają się ogromnym przywiązaniem i nie tylko - okazuje się, że czerpiemy wiele korzyści z towarzystwa psów.
Niebieskie światło jest powszechnie obecne w codziennym życiu, bo emitują je ekrany naszych komputerów i innych urządzeń elektronicznych. Dotychczas wiadomo było, że ekspozycja na nie może zaburzać nasz sen, teraz eksperci wskazują, że może niszczyć wzrok.
Grillowanie cenią sobie osoby dbające o linię, gdyż pozwala ono przygotować potrawy bez użycia dodatkowego tłuszczu. Ale uwaga! Grillowanie potraw w niewłaściwy sposób może być zdecydowanie szkodliwe dla zdrowia.
Sezon kiszenia ogórków trwa w najlepsze. Wystarczy jedno popołudnie by przez resztę roku mieć smaczny i zdrowy składnik sałatek i szybki dodatek do obiadu. Warto wiedzieć, że dzięki procesowi fermentacji ogórki zyskują nie tylko nowy smak, ale także wiele nowych składników korzystnych dla zdrowia. Idealny efekt w postaci soczystych i twardych ogóreczków zapewni kilka prostych zasad.
Jak zdiagnozować przyczynę męskiej niepłodności kiedy nie ma plemników w ejakulacie ? Należy zbadać czy w jądrze zachowana jest produkcja plemników. Najskuteczniejszą metodą jest wykonanie małego zabiegu chirurgicznego, jakim jest biopsja.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu