Liczba wyników: 9258
Nasze myśli mogą mieć leczniczy efekt. To, jak oceniamy nasze zdrowie i reagujemy na kłopoty i choroby, realnie wpływa na fizyczne samopoczucie. Okazuje się, że dzięki koncentracji myśli na określonym przedmiocie jesteśmy w stanie osłabić odczuwanie bólu.
Już w najbliższą niedzielę, 16 października, obchodzimy Światowy Dzień Żywności. Jak wynika z raportu Federacji Polskich Banków Żywności „Nie marnuj jedzenia 2016” problem marnowania żywności dotyczy niemal 1/3 Polaków. Co trzecia osoba przyznaje się do tego, że zdarza się jej wyrzucać żywność – najczęściej są to wędlina, pieczywo, warzywa i owoce. Radzimy jak odpowiednio przechowywać i przetwarzać żywność, aby jej nie marnować.
Czym jest zasiłek pielęgnacyjny a czym dodatek pielęgnacyjny? Bardzo często te dwa podobne pojęcia są mylone przez klientów ZUS. Na czym polegają różnice? Komu należą się te świadczenia i kto je wypłaca?
Szwedzka Akademia uhonorowała Literackim Noblem Boba Dylana. Został wyróżniony „za stworzenie nowej poetyckiej ekspresji w ramach tradycji amerykańskiej piosenki".
Choroba nowotworowa w znacznym stopniu zmienia zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze. Dlatego dieta chorego powinna zostać skomponowana w taki sposób, aby odpowiednio odżywiony organizm miał siłę do walki z chorobą. Jak się odżywiać, co jeść, a czego unikać oraz czym jest specjalistyczne żywienie medyczne i dlaczego powinno być integralną częścią leczenia?
Poszukiwania zaginionego czworonoga zazwyczaj szybko się kończą i nie przynoszą oczekiwanych rezultatów. To ogromna strata dla całej rodziny. Jak zapobiec temu przykremu scenariuszowi? Albo jak ułatwić zwierzęciu powrót do domu? Z decyzją o czipowaniu nie warto zwlekać.
Wybielanie zębów to trend, który utrzymuje się już od wielu lat. Jest jednak nadal spora grupa osób, która ma wiele wątpliwości. Co jest prawdą, a co tylko mitem?
Cynamon jest polecany w celu poprawy funkcjonowania żołądka - przyprawa obniża temperaturę i zmniejsza ilość gazów w jelitach.
Ludzie ziewają najdłużej w porównaniu do innych gatunków. Może za to odpowiadać nasz relatywnie duży mózg.
Nowe badania wykazały, że dojrzałe kobiety, które dostarczają sobie większych ilości kofeiny, mają niższe ryzyko zachorowania na demencję i doświadczenia zaburzeń poznawczych.