Liczba wyników: 4959
Ketchup to dodatek kojarzony zazwyczaj z niezdrowymi przekąskami typu fast food. Okazuje się jednak, że wprowadzenie go do codziennego jadłospisu może korzystnie wpłynąć na nasze zdrowie.
Chcąc cieszyć się zdrowiem dbamy o dostarczenie do organizmu odpowiedniej ilości witamin i składników odżywczych. Substancją, która również ma znaczenie dla naszego zdrowia jest koenzym Q 10.
Peter Houghton, który zmarł w wieku 68 lat przeżył ze wszczepionym eksperymentalnym sztucznym sercem 7 lat. To najdłuższy czas przeżycia z eksperymentalnym sercem jaki odnotowała dotychczas medycyna.
Masz kłopoty z zaśnięciem, stresujesz się dniem codziennym, czujesz się zmęczony i apatyczny? Jest na to rada, można sięgnąć po naturalne środki poprawiające samopoczucie i ogólną kondycję organizmu, ułatwiające zasypianie oraz łagodnie obniżające ciśnienie krwi - czyli po zioła.
Kolejny Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zbliża się wielkimi krokami. W poniedziałek, 3 grudnia wystartował oficjalny serwis Aukcje Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Jak co roku, internauci z całego świata będą mogli brać udział w aukcjach charytatywnych wspierając w ten sposób fundację Jurka Owsiaka.
Kiedy zostajemy wybudzeni ze snu, cierpi na tym nasze samopoczucie i zdrowie. Wykonywane już od samego rana roboty drogowe czy odgłosy pojazdów komunikacji miejskiej to tylko niektóre przykłady. Hałas wpływa destrukcyjnie na nasze samopoczucie, na układ nerwowy, ucho środkowe i wewnętrzne oraz inne narządy.
Z danych opublikowanych na łamach "American Journal of Epidemiology" wynika, że jedząc większe ilości pożywienia z pełnego ziarna i bogatego w błonnik można znacząco zmniejszyć prawdopodobieństwo raka trzustki – nawet o 40%.
Znane są już wyniki szóstej edycji Rankingu Newsweeka „Nasi liderzy 2007” na najlepsze placówki medyczne w kraju. Sprawdź gdzie warto się leczyć.
Około połowa Polek i Polaków nie poddaje się regularnie badaniom profilaktycznym, wynika z badania opinii przeprowadzonego w ramach programu „Teva – 360 stopni dla zdrowia”. Głównym powodem jest przekonanie respondentów o swojej dobrej kondycji zdrowotnej.
Jak wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców z King’s College w Londynie oraz uczonych z USA, podwyższony poziom witaminy D w organizmie przyczynia się do niwelowania stanów zapalnych, które mają wpływ na proces starzenia się. Ponadto, większa ilość witaminy D dodatnio wpływa na układ odpornościowy.
Wysokoprzetworzone produkty sprzyjają udarom i problemom z pamięcią