Liczba wyników: 18259
Hazi Abdul Noor, który deklaruje, że ma 120 lat, poślubił 60-letnią Samoi Bibi. Ślub odbył się w miasteczku Satghari w południowo-wschodnich Indiach przy udziale 500 gości. Jest to drugie małżeństwo staruszka.
Blisko połowa respondentów badanych na zleceniue marki Winiary uważa, że Nowa Kuchnia Polska istnieje. Polacy chętnie odkrywają nowe smaki i eksperymentują w kuchni, a co najważniejsze potrafią czerpać z tego przyjemność.
Ludzie starsi wydają się zyskiwać największe korzyści z rosnącej popularności z iPadów. Jak wykazały badania, seniorzy mogą czytać trzy razy szybciej tekst na iPadach niż ten w tradycyjnych książkach.
Samsung, Sony oraz LG to najczęściej komentowane przez polskich internautów marki RTV wynika z najnowszego badania agencji interaktywnej Think Kong i firmy badawczej Zetema. Najmniej negatywnych komentarzy dotyczy JVC.
Kolejne dobra informacje dla osób lubiących kawę. Picie trzech lub więcej filiżanek popularnego na całym świecie napoju znacznie zmniejsza ryzyko rozwoju raka jelita grubego, wynika z japońskich badań.
Jak wynika z badania przeprowadzonego w 9 krajach Europy i Stanach Zjednoczonych na zlecenie Europ Assistance, Polacy bardzo krytycznie oceniają polski system opieki medycznej. W skali od 1 do 10 wystawili polskiej służbie zdrowia ocenę 2,9 punktu.
Natura bogato nas obdarzyła, koniecznie skorzystajmy więc z tego, co ma do zaoferowania. Kasztanoterapia jest na pewno dobrym pomysłem na chwilę relaksu, odprężenia, a kasztany - tak często trzymane na szczęście, mogą być również wykorzystywane dla naszego zdrowia.
Każdy, kto kiedykolwiek zbyt dużo wypił, poznał uczucie, że powiedział lub zrobił coś nierozsądnego. Teraz naukowcy są przekonani, że odkryli, dlaczego alkohol sprawia, iż ludzie zachowują się w ten sposób.
Papierosy pali jedna trzecia dorosłych Polaków - wynika z sondażu przeprowadzonego przez CBOS. Od roku 2007 odsetek palących w zasadzie się nie zmienia, natomiast jest on zauważalnie mniejszy niż pod koniec lat dziewięćdziesiątych.
Eksperci i specjaliści ds. żywienia przekonują często o prozdrowotnych właściwościach błonnika. Niestety nierzadko również wszyscy zainteresowani nie dostają wystarczającej porcji informacji, kto i kiedy powinien stosować go w swojej diecie.