Liczba wyników: 1799
Ludzie częściej robią „mikroprzerwy" w pracy, kiedy są zmęczeni - i dobrze. Odkryto, że mikroprzerwy pomagają wyczerpanym pracownikom odzyskać siły i lepiej angażować się w pracę w ciągu dnia.
Ci którzy doświadczają dużych spadków poziomu cukru we krwi kilka godzin po jedzeniu, odczuwają silny głód i przyjmują dużo więcej kalorii w ciągu dnia niż inni.
Czas wiosennych porządków właśnie nadszedł i warto wykorzystać tę sposobność do zadbania o przydomowe roślinki, bo taka aktywność daje znaczące korzyści, m. in. poprawia poziom stanu emocjonalnego.
Szeroko zakrojone badania pokazały, że najwyższy poziom samotności deklarują: młodzi ludzie, mężczyźni i osoby w społeczeństwach „indywidualistycznych".
Samotność jest odpowiedzialna za 18 proc. przypadków depresji wśród osób powyżej 50-go roku życia w Anglii.
Dieta o dużej zawartości białka może być dobrym sposobem na zachowanie zdrowej masy ciała.
Jak wynika z nowych badań opublikowanych w czasopiśmie "Eating and Weight Disorders", osoby z zaburzeniami odżywiania 12 razy częściej koncentrują się na dostrzegalnych wadach ich wyglądu fizycznego niż osoby bez zaburzeń związanych z jedzeniem.
Cyberochrona najprościej ujmując, jest to ochrona w sieci internet. Czy warto się nią przejmować? Jakie zagrożenia niesie ze sobą brak ochrony w sieci? W jaki sposób użytkownik może chronić siebie i swój komputer przed zagrożeniami z zewnątrz? Odpowiedzi na te pytania w artykule poniżej.
Smartfon może wykrywać zmiany w sposobie chodzenia i informować noszącą urządzenie osobę, że wypiła zbyt dużo napojów wyskokowych.
Dieta, w której przeważają produkty pochodzenia roślinnego pozwala zmniejszyć ryzyko otyłości.
Atopowe zapalenie skóry wiąże się z wieloma innymi dolegliwościami