Liczba wyników: 5038
Chcesz skupić się na czymś pozytywnym? Nie uważaj swojego wieku za mankament, upływ czasu może wyświadczać dobrodziejstwa. Rozważ siedem korzyści, jakie przynosi dojrzałość, radzi Siski Green z sagazone.
Większość ludzi wierzy, że u kresu ziemskiej wędrówki czeka na nas niebo. Przewaga takiej wiary jest wyraźna aż w 16 z 17 krajów, gdzie korzystając ze swoich redakcji w różnych zakątkach świata sondaż przeprowadził miesięcznik „Reader's Digest".
Walter Breuning, zapytany o sekret długowieczności, odpowiada skromnie, że nie ma w tym żadnej tajemnicy. Chętnie dzieli się wskazówkami, które - jego zdaniem - mogą pomóc długo żyć.
6 listopada ukaże się debiutancka płyta Michała Łanuszki zatytułowana „Bieski Idiota". Cała płyta utrzymana jest w klimacie piosenki literackiej.
Szacunkowo jedna na osiem osób chrapie. Niewielu z nich wie, że ta dolegliwość może mieć wpływ także na ich zdrowie i ogólne samopoczucie w ciągu dnia.
Współczesna medycyna stawia przed nami różne możliwości zapobiegania infekcjom poprzez stosowanie środków farmaceutycznych stymulujących układ immunologiczny. W okresie jesiennym można dbać o zdrowie na wiele sposobów.
Większa ilość czerwonego wina może czasowo przebarwić usta i zęby, ale kieliszek białego wina w istocie może dokonać znacznych zniszczeń szkliwa, ostrzegają naukowcy.
Otyłość staje się jednym z głównych zagrożeń zdrowotnych we współczesnym świecie. W Polsce blisko 60% osób powyżej 50. roku życia cierpi na nadwagę, a i tak zaliczani jesteśmy do szczuplejszych narodów europejskich. Niestety, te wskaźniki rosną. Co więcej, sytuacja pogarsza się wśród osób młodych i dzieci.
Suszone śliwki zalewane gorącą wodą, tarty burak, czy sok z kiszonej kapusty - aby pozbyć się zaparcia, niejeden z nas jest w stanie wiele znieść. Nie zawsze jednak takie poświęcenie przynosi upragniony efekt. Jak więc skutecznie walczyć z tą dolegliwością?
65% lekarzy nie edukuje swoich pacjentów w zakresie zmiany złych przyzwyczajeń zdrowotnych, które mogą wpływać m.in. na schorzenia układu krążenia - wynika z badania opinii publicznej przeprowadzonego w ramach programu „Zentiva - zmieniamy przyzwyczajenia".
Wysokoprzetworzone produkty sprzyjają udarom i problemom z pamięcią