Liczba wyników: 5038
Trudności w utrzymaniu erekcji powinny być ostrzeżeniem, bowiem mogą stanowić symptom dla wielu potencjalnie śmiertelnych problemów zdrowotnych, twierdzą badacze.
Prawdopodobnie szyja nie przychodzi na myśl, gdy mówi się o kontroli chorób serca, ale według testów z NYU Langone Medical Center, USG szyi może pomóc w diagnozie choroby wieńcowej, pisze Siski Green z sagazone.
Niedawno informowaliśmy o korzyściach płynących ze spożywania brązowego ryżu. Jednak nowe badania nie tylko potwierdzają dobroczynny wpływ brązowego ryżu, ale wręcz odradzają sięganie po białą odmianę.
Kobiet chore na cukrzycę są bardziej narażone na zachorowanie na raka, wykazały nowe badania.
Bogactwo złotych lat bywa nam ukradzione, bowiem wraz z wiekiem znacznie rośnie ryzyko demencji.
Stereotypy pomagają żyć - ułatwiają ogląd rzeczywistości. Ale mogą być bardzo szkodliwe, zwłaszcza wtedy, gdy z ich powodu jesteśmy niesprawiedliwie traktowani albo gdy wręcz mają wpływ na zdrowie...
Naukowcy przekształcili komórki glejowe mózgu w dwie różne, funkcjonalne klasy neuronów. Ich odkrycia, opublikowane w czasopiśmie Public Library of Science (PLoS) Biology, mogą przyczynić się do istotnych postępów w leczeniu chorób neurozwyrodnieniowych takich jak choroba Alzheimera czy udar.
Jeśli chcesz mieć ładną sylwetkę, naucz się relaksować i unikaj stresujących sytuacji. Rada wydaje się dziwaczna? Otóż naukowcy odkryli „gen niepokoju", który nie tylko powoduje stres, ale związany jest ze zwiększoną ochotą na słodycze i inne pokarmy.
Ostatnio puchną ci nogi lub ręce? Cierpisz na nieustanne bóle głowy lub problemy ze snem? Odczuwasz nieregularne bicie serca? Być może w twojej diecie brakuje potasu, minerału który reguluje gospodarkę wodną organizmu, a także kontroluje ciśnienie krwi oraz pracę nerek.
Być może kiełbaski i bekon wypadły z wielu list zakupów już jakiś czas temu ze względu na wysoką zawartość tłuszczu i modę na zdrową żywność, teraz naukowcy znaleźli kolejne dowody na to, że lepiej zrezygnować z przetworzonego mięsa.
Wysokoprzetworzone produkty sprzyjają udarom i problemom z pamięcią