Liczba wyników: 5711
Amerykańscy badacze odkryli, że kobiety, które regularnie ćwiczą, mogą być mniej narażone na rozwój łuszczycy.
Sposób odżywiania się oddziałuje na zdolności poznawcze, niektóre produkty wzmacniają pracę układów mających wpływ na możliwości mentalne, inne osłabiają organizm i czynią nas głupszymi...
Wraz ze zbliżaniem się lata pechowcy, którym doskwiera alergia na pyłki, będą trzymać w pogotowiu swój ekwipunek obronny, a wyniki nowych badań mogą pomóc im obrać lepszą taktykę, dzięki wskazaniu które z pyłków są najgroźniejsze.
Mężczyźni z zaawansowanymi chorobami dziąseł są bardziej narażeni na impotencję, wynika z badań. Naukowcy z Tajwanu przeanalizowali dane niemal 33 000 mężczyzn z zaburzeniami erekcji oraz losowo wybranych około 162 000 panów bez tej choroby.
Regularne ćwiczenia mogą pomóc zmniejszyć ryzyko wystąpienia nadciśnienia, także w przypadku, gdy w rodzinie zdarzały się przypadki tej dolegliwości w rodzinie.
Od dawna wiadomo, że spożywanie zbyt wiele produktów zawierających „złe" tłuszcze, tj. tłuszcze nasycone i tłuszcze trans, nie jest zdrowe dla serca. Okazuje się jednak, że jeden ze składników tego rodzaju zagraża także funkcjonowaniu pamięci.
Kiedy przygotowujemy się do walki z nadwagą, wykreślając kolejne pozycje z naszego menu, sprawdźmy najpierw czym można je wzbogacić, by łatwiej i przyjemniej osiągnąć wymarzone rezultaty. dobrze zadbać o to, by w naszej diecie znalazły się składniki, które ułatwiają spalanie tłuszczu. W połączeniu z aktywnością fizyczną pomogą nam zredukować tkankę tłuszczową.
Telewizja Polska przy spadających wciąż wpływach z abonamentu, może nie poradzić sobie z utrzymaniem płynności finansowej - twierdzi Najwyższa Izba Kontroli. Przez wiele ostatnich lat TVP S.A. nie miała żadnej strategii rozwoju, sformułowała ją dopiero w styczniu 2012 roku. Teleizja ponadto zaniżała straty a zyski zawyżała.
Nowe badania sugerują, że spożywanie pokarmów, które zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, takie jak ryby, kurczak i orzechy, może być związane z niższym poziomem we krwi białka związanego z chorobą Alzheimera i problemami z pamięcią.
Wiedza na temat istotności sposobu odżywiania się u pacjentów z cukrzycą jest powszechna. Zwykle chorym poleca się dietę niskotłuszczową. Nowe badania wykazują jednak, że także wysokotłuszczowe menu może być rekomendowane diabetykom.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu