Liczba wyników: 10174
Na jego/jej skinienie są wszyscy członkowie rodziny, dziadkowie, ciocie i rodzice. Planują swój czas na pierwszym miejscu zawsze stawiając wszelkie potrzeby malucha i nie uznając w tym zakresie żadnych kompromisów, a najmłodszy/a w rodzinie dokazuje w najlepsze i przyzwyczaja się do bycia „pępkiem świata". Eksperci uznali, że taki obraz można zaobserwować w wielu rodzinach i przydali mu status nowego zjawiska socjologicznego. Przeczytaj i oceń, czy nie dotyczy twoich wnuków
Sezon urlopowy w pełni, z czego Polacy chętnie korzystają - z badań wynika, że coraz więcej podróżujemy, choć wcale nie muszą być to dalekie wyjazdy, bo coraz częściej decydujemy sie na pozostanie w kraju. Bez względu na wybór miejsca, wakacje mogą być udane lub nie, a w dużej mierze zależy to od... naszego nastawienia.
Ogłoszono nominacje do 69. Nagród Emmy. Serial "Westworld" zdobył aż 22 nominacje. Tyle samo otrzymał satyryczny program "Saturday Night Live".
Nie jesteśmy doskonali i popełniamy błędy czy z innych powodów robimy coś, co wpędza nas w poczucie winy. To dobrze, mówią psycholodzy, że potrafimy właściwie oceniać nasze zachowanie, ale nie ma sensu przedłużać koncentracji na skrusze. To tylko negatywnie odbije się na zdrowiu psychicznemu, a nawet fizycznemu.
Gorszy nastrój może się na coś przydać - z badań wynika, że pozwala efektywniej myśleć. Zły nastrój pomaga być bardziej refleksyjnym i ustalić dokładniejsze kroki w rozwiązywaniu wymagających sytuacji.
Z okazji 50-lecia "Żółtej łodzi podwodnej" ("Yellow Submarine") The Beatles doczeka się autoryzowanego komiksu. Premiera planowana jest na przyszły rok.
Polacy coraz częściej podróżują samolotem i to w coraz dalsze zakątki świata. Mamy do wyboru więcej ciekawych połączeń, tanich linii lotniczych, interesujących ofert oraz kuszących promocji. Mimo to podróż tym podniebnym środkiem lokomocji wciąż wzbudza w nas wiele emocji, które mogą być przyczyną niezręcznych sytuacji. Jakie zasady savoir vivre obowiązują na lotnisku i co zrobić, by nie popełnić krępującego faux pas?
Nieleczona zaćma jest jedną z głównych przyczyn pogorszenia lub utraty widzenia u osób powyżej 55 roku życia. Mimo to w naszym społeczeństwie nadal brakuje wiedzy na temat tej choroby oraz jej leczenia. Polacy, w porównaniu do obywateli innych krajów, częściej mają błędne przekonania na temat zaćmy – co drugi uważa, że można jej zapobiec, a co dziesiąty próbowałby wyleczyć ją witaminami. Zwiększenie świadomości na temat istoty wczesnego diagnozowania i leczenia zaćmy oraz jej negatywnego wpływu na jakość życia, to cele kampanii „Lepszy wzrok, lepsze życie”.
Cieszy się wyjątkowo złą sławą. Gluten w mediach uznawany jest za sprawcę większości schorzeń. Niestrawność, wzdęcia, złe samopoczucie, brak siły to najczęstsze dolegliwości, które błędnie kojarzymy właśnie z jedzeniem tego składnika. Czas na dobre rozprawić się z tymi stereotypami. Bierzemy gluten w obronę i sprawdzamy, do czego jest nam potrzebny.
Istnieją produkty, o których można powiedzieć, że każdy kiedyś ich spróbował. I niewątpliwie takimi przysmakami są sery. Gatunków i rodzajów tego specjału jest mnóstwo, a ich ostateczny smak to wypadkowa wielu elementów: sposobu produkcji, składników, warunków dojrzewania. Czy sięgając po włoską Mozzarellę, francuski Roquefort czy popularną nad Wisłą Goudę, zastanawiasz się jaka historia wiąże się z jego pojawieniem się w szerokiej sprzedaży?