Liczba wyników: 4540
Chcesz przez długie lata cieszyć się jędrną skórą, zdrowymi włosami i paznokciami? Zadbaj o dostarczenie organizmowi odpowiedniej dawki krzemu.
Uprawiany od wielu stuleci w Chinach system ćwiczeń Tai Chi doceniony został już niemal na całym świecie. Praktycy mówią, że przyczynia się do poprawy zdrowia, relaksuje, czyni spokojniejszym. Najnowsze badania udowadniają też, że ćwiczenie Tai Chi może pomóc pacjentom chorym na cukrzycę typu 2.
O tym, że leki należy przyjmować regularnie pamięta większość z nas, często jednak zapominamy, że ich działanie może zmieniać się pod wpływem jedzenia i picia.
Chińscy cesarze pili ten szlachetny napój już 2000 lat temu. Ma on niezwykłe cechy lecznicze i profilaktyczne. Cały świat pokochał czerwoną herbatę za jej szczególne właściwości – pomagające pozbyć się w szybkim tempie nadmiaru tkanki tłuszczowej.
Jednym ze stałych składników naszej diety powinno być pełne ziarno – radzą dietetycy. Na sklepowych pólkach możemy znaleźć pełnoziarniste pieczywo, makarony, płatki do mleka.
Z wiedzą o higienie intymnej u Polek nie jest dobrze, 75% kobiet co najmniej raz w życiu cierpi na infekcje okolic intymnych. Tymczasem łatwiej zapobiegać dolegliwościom, niż je leczyć.
Zmienna pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu, przekonać możemy się o tym zazwyczaj wiosna, gdy słonecznych dni przeplatają się z opadami deszczu a w tym roku nawet i śniegu.
Według zaleceń dietetyków dania z ryb powinno się jadać przynajmniej dwa razy w tygodniu. Planując wiosenną dietę warto więc pamiętać o umieszczeniu ich w jadłospisie. Lista zdrowotnych zalet dań rybnych jest dość długa, oto ich krótkie przypomnienie – może zachęci do zasmakowania w potrawach tego rodzaju.
Wielu z przygotowywanych przez nas potraw, a w szczególności ciast, nie wyobrażamy sobie bez dodatku aromatycznych przypraw korzennych, używanych w kuchni od wieków. Pamiętajmy jednak, że, poza wzbogacającymi nasze wypieki smakiem i zapachem, posiadają one także zdrowotną moc.
Sól kuchenna to jedna z najczęściej stosowanych przypraw. Chociaż jest wiele potraw, których smak trudno sobie bez niej wyobrazić, warto posłuchać rad specjalistów i ograniczyć spożycie soli.