Liczba wyników: 13623
„Współczesny senior” kim jest? Czy jest to osoba przygarbiona z trudem poruszająca się przy pomocy laski, a może dziadek siedzący w domu, rzadko podnoszący się z ulubionego fotela z torebką leków przygotowanych na każdą porę dnia? Otóż nie, okazuje się, że nie ma na to pytanie jednej dobrej odpowiedzi, a wśród osób w wieku podeszłym często spotykamy energiczne osoby z charyzmą i zapałem wyższym niż nie jeden 30. Latek.
Mężczyźni, którzy wypijają dwa drinki dziennie i kobiety serwujące sobie co dzień jednego drinka, z większym prawdopodobieństwem mogą zachować zdrowe serce, mówią uczeni z University College London.
Chrapanie jest niebezpieczne przede wszystkim dla człowieka, którego bezpośrednio dotyczy. Osoby chrapiące nie wysypiają się, sen nie przynosi im komfortowego wypodzynku. Dodatkowo zakłócają wypoczynek swoim partnerom. Chrapanie można jednak łatwo leczyć.
Nie to nie żart. Choć wielu ludzi wskazuje, że alkohol niszczy ich związek (szczegolnie, gdy jest nadużywany), nowe badania pokazują, że dobrze jest, jeśli partnerzy lubią wspólnie wypić drinka.
W przypadku osób starszych, wystarczy już minuta intensywnych ćwiczeń, by mogli liczyć na poprawę zdrowia.
Zazwyczaj ludzi nie trzeba namawiać do seksu, ale jeśli z wiekiem libido u niektórych nieco słabnie, powinni pamiętać, że miłość fizyczna ma różnoraki wpływ na organizm, w tym zdrowotny.
Drobne zmiany mogą mieć ważne znaczenie. Przejrzyj poniższe wskazówki - warto się do nich zastosować, by mieć lepsze samopoczucie.
Drobne zmiany mogą mieć ważne znaczenie. Przejrzyj poniższe wskazówki - warto się do nich zastosować i mieć lepsze samopoczucie.
Trzecia edycja badania Europe Health pokazuje, że kobiety są lepiej niż mężczyźni zorientowane na tematy zdrowia. Częściej poszukują informacji na temat zdrowia i podejmują liczne działania w celu poprawy stanu zdrowia.
W okresie letnio-jesiennym pomidor to niezaprzeczalny władca naszych stołów. Zdziwienie ogarnia, gdy czytamy, że jeszcze w XVII wieku uznawano go w niektórych krajach za owoc trujący i uprawiano go jedynie jako roślinę ozdobną... Na szczęście – szybko odkryto jego niepowtarzalny smak i właściwości, którymi urzekł i zawojował zwyczaje kulinarne wielu narodów. Prawdą jest jednak, że najsmaczniejszy jest w postaci jak najmniej przetworzonej.