Liczba wyników: 4969
Steve Jobs zmarł w środę w Kalifornii, w wieku 56 lat. O jego śmierci poinformowała na swojej stronie firma Apple, której był szefrm do sierpnia tego roku.
Jak wynika z badania przeprowadzonego w 9 krajach Europy i Stanach Zjednoczonych na zlecenie Europ Assistance, Polacy bardzo krytycznie oceniają polski system opieki medycznej. W skali od 1 do 10 wystawili polskiej służbie zdrowia ocenę 2,9 punktu.
Jeśli chcesz żyć ponad „średnią", oto kilka sposobów na długowieczność. Amerykańscy uczeni sporządzili listę rzeczy, które mają wpływ na wydłużenie życia. Wśród nich jest m. in. dobra edukacja, małżeństwo i zachowanie prawidłowej wagi.
Trwa IV ogólnopolska kampania społeczna „SyMfonia Serc". Kampania zwraca uwagę na problemy osób chorujących na stwardnienie rozsiane (SM), a tegoroczna edycja będzie przebiegać pod hasłem „SM - problem społeczny". Organizatorem kampanii jest Polskie Towarzystwo Stwardnienia Rozsianego (PTSR), które w tym roku obchodzi 20-lecie swojej działalności.
Witamina D to substancja znana przede wszystkim jako czynnik niezbędny do prawidłowego rozwoju układu szkieletowego. Jej niedobór wiąże się z ryzykiem krzywicy u dzieci oraz osteoporozy u starszych osób, najczęściej kobiet.
Dokładnie rzecz ujmując, warzywo rośnie na polach, ale niezmiennym pozostaje fakt, że stanowi prawdziwie jesienny skarb i jest chętnie uprawiane w naszym kraju. Znawcy podkreślają, że dynia ma rozmaite zastosowania i jest bogata w składniki odżywcze.
Nadeszła jesień, a wraz z nią sezon na jabłka. Można je jeść na surowo, dodawać do różnych potraw lub zrobić z nich konfitury. Mają wiele zastosowań w kuchni, a wszystko dzięki cenionym właściwościom smakowym i zapachowym. Są smaczne i cechują się silnym potencjałem prozdrowotnym, dlatego często królują jesienną porą na polskich stołach.
Wielbiciele czekolady mogą się nią raczyć bez wyrzutów sumienia, to ten rodzaj słodyczy, który można wręcz określić jako „prozdrowotny". Trzeba pamiętać, że czekolada nie należy do najbardziej dietetycznych produktów, ale jej właściwości uzasadniają namiętność do raczenia się nią w czasie deseru.
Zwykle owies kojarzony jest z paszą dla zwierząt. Tymczasem większość z nas nie zdaje sobie sprawy, jak wiele korzyści zdrowotnych niesie ze sobą jego obecność w diecie człowieka.
Chrupiące i aromatyczne dania z patelni kuszą smakiem i zapachem, któremu trudno się oprzeć. Jednak bardzo ważne dla naszego zdrowia jest by smażone potrawy były przygotowywane we właściwy sposób i na odpowiednim tłuszczu.
Oczekiwana długość życia wzrasta dziś znacznie słabiej niż kilka dekad temu