Liczba wyników: 2221
Osoby, które we wczesnej dorosłości zmagają się z chorobą sercowo-naczyniową, mogą być bardziej narażone na problemy z pamięcią i myśleniem oraz słabsze zdrowie mózgu w średnim wieku.
Problemy poznawcze u pacjentów z cukrzycą, spowodowane powtarzającymi się okresami niskiego poziomu cukru we krwi można zmniejszyć dzięki przeciwutleniaczom.
Stereotypowo tłuszcze są uważane za niekorzystne dla odpowiedniego odżywiania się, jednak włączone do zdrowej diety dają ważne korzyści zdrowotne.
Wysoko przetworzona niezdrowa żywność jest ulubionym jedzeniem dojrzałych i starszych Amerykanów.
Dosładzane cukrem napoje mogą sprzyjać nowotworowi jelita grubego i okrężnicy.
Aby poprawić motywację do ćwiczeń, trzeba ograniczyć czas jedzenia posiłków.
Związek, który wydłuża życie nicienia, spowalnia też utratę masy kostnej u starzejących się myszy. Ustalenia mogą pomóc w opracowaniu leków spowalniających starzenie się i leczących choroby związane z wiekiem.
Po utracie na wadze poziom hormonu greliny na czczo wzrasta i może pomóc w redukcji tkanki tłuszczowej brzucha oraz poprawie wrażliwości organizmu na insulinę.
Jedzenie fast foodu ma związek z niealkoholową stłuszczeniową chorobą wątroby, dolegliwością potencjalnie zagrażającą życiu, w której w wątrobie gromadzi się nadmiar tłuszczu.
Arbuz może pomóc osłabić skutki niewłaściwego odżywiania się.