Liczba wyników: 12825
Dieta bogata w błonnik jest polecana przez wielu specjalistów jako poprawiająca nasze zdrowie, wspomaga bowiem trawienie, sprzyja zachowaniu szczupłej sylwetki, wspiera usuwanie toksyn, etc. Może dawać jednak pewne niekorzystne efekty, takie jak wzdęcia. Eksperci radzą, jak sobie z tym poradzić.
Jeśli zostajesz w pracy po godzinach, możesz nie tylko mieć pewne problemy w życiu prywatnym, ale też odbija się to na twoim zdrowiu. Kilka ponadmiarowych godzin w tygodniu może podnieść ciśnienie krwi.
5 lutego w Beverly Hills, zmarł Kirk Douglas - amerykański aktor filmowy, laureat Oscara za całokształt twórczości. Miał 103 lata. O śmierci legendy amerykańskiego kina poinformował jego syn, Michael Douglas.
Im więcej zdrowych produktów w diecie, w tym warzyw i owoców, tym lepsze działanie umysłu, pomimo upływu lat. Zdrowa dieta może chronić nasz mózg przed starzeniem się i problemami poznawczymi.
W badaniach na myszach odkryto, że pewne białka w komórkach tłuszczowych mogą wykrywać światło słoneczne. Okazało się również, że niedostatek naturalnego światła może oddziaływać na zachowanie komórek tłuszczowych i zwiększać ryzyko zespołu metabolicznego.
Z Tajlandii płyną drobre wiadomości na temat możliwości leczenia koronawirusów. Tamtejsi lekarze ogłosili, że kombinacja leków stosowanych przy grypie i HIV pozwala zwalczać wirusa.
Ozzy Osbourne wystąpił w akcji organizacji PETA w obronie kotów.
W pośpiechu codziennych obowiązków najłatwiej jest wejść do pobliskiego baru na jakieś chińskie danie, kebab, czy burgera. Można się najeść szybko i relatywnie niedrogo. Takie posiłki jednak nie dostarczą jednak składników odżywczych o odpowiedniej ilości i jakości.
Jeśli chcesz zmaksymalizować efekty aktywności fizycznej, spróbuj ćwiczyć jeszcze przed śniadaniem, dzieki temu możesz spalić więcej kalorii.
Kukurydza ma różnorodne zastosowania w kuchni. W ostatnich latach szczególnie zyskała na popularności, ponieważ nie zawiera glutenu, a modna stała się dieta bez tego białka. Ale kukurydza przydaje się nie tylko jako składnik wielu dań. Zobacz, jakie zastosowania może mieć to zboże.