Liczba wyników: 6969
W ramach ogólnego trendu odchodzenia od tłuszczów pochodzenia zwierzęcego masło nie zdołało znaleźć się w szeroko polecanej zdrowej diecie. Okazuje sie jednak, że nie trzeba zupełnie rezygnować z tego produktu.
Rusza druga edycja ogólnopolskiej kampanii społecznej pod nazwą „Nakarm zwierzaka ze schroniska!”. Akcja, której celem jest pozyskanie finansowego wsparcia dla schronisk i fundacji pro-zwierzęcych z całej Polski, startuje już w poniedziałek, 27 czerwca.
Dzięki badaniu krwi można oszacować ryzyko zawału u danego pacjenta w ciągu najbliższych pięciu lat.
Aby znacząco wzmocnić układ odpornościowy, trzeba regularnie ćwiczyć.
Czy ty też czujesz się młodziej niż wskazuje twoja metryka? Przyjemność w życiu sprawia ci spędzanie czasu z rodziną oraz twoja pasja? Bogate życie towarzyskie i seks są dla ciebie źródłem radości? Jeśli odpowiedź na te pytania brzmi twierdząco, to oznacza, że najprawomocniej jesteś osobą młodą duchem. Blisko 70 proc. Polaków czuje się młodsza o co najmniej 10 lat, a zachowanie młodości ducha jest ważne dla aż 85 proc. z nas. Młodsze duchem najczęściej czują się kobiety, osoby z wyższym wykształceniem, posiadające dzieci i pozostające w związkach – wynika z badania Maison & Partners na zlecenie marki Tymbark.
Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci zup, przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności.
Dwie trzecie Polaków wykonuje miesięcznie ponad 30 zdjęć, wśród których najpopularniejsze są zdjęcia rodziny. Ponadto, smartfon to obecnie ulubione, zaraz po aparacie cyfrowym, narzędzie do wykonywania zdjęć. Co ciekawe coraz chętniej wywołujemy zdjęcia, a coraz rzadziej umieszczamy je w sieci. To tylko niektóre dane, które ujawniło badanie „Zoom na Polaków” zrealizowane przez serwis empikfoto.pl.
Sezam stanowi jedno z ziaren znanych ludziom od najdawniejszych czasów. Był szeroko stosowany zarówno jako produkt spożywczym, jak i leczniczy. Zawiera wiele ważnych składników odżywczych, które sprawiają, że powinien znaleźć się w naszej diecie. Zobacz, dlaczego warto wykorzystać tę roślinę prozdrowotnie i nie tylko.
Stopa bezrobocia w Polsce w maju 2016 r. wyniosła 9,1 procent - podał Główny Urząd Statystyczny. To 0,1 pkt. proc. mniej niż wynikało z wcześniejszych szacunków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.
Ścisłe przestrzeganie diety na bazie roślin (obejmującej jednocześnie niską ilość produktów pochodzenia zwierzęcego) wiąże się z o 20 procent niższym ryzykiem rozwoju cukrzycy typu 2.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami