Liczba wyników: 2780
Nawet kilka kilogramów można przytyć w czasie świąt Bożego Narodzenia. W powrocie do dawnej wagi przed imprezą sylwestrową pomogą lekkostrawne posiłki, ubogie w cukry proste, produkty przetworzone i tłuszcze oraz treningi na siłowni. Warto skorzystać również z sauny, która oczyszcza organizm i poprawia wygląd skóry. Eksperci odradzają natomiast głodówki i diety cud, które osłabiają organizm i prowadzą do efektu jo-jo.
W dobrze skomponowanej diecie powinny znaleźć się różnorodne produkty – zapewnia to organizmowi dostawę wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Warto, aby pośród nich stałe miejsce zajęły orzechy włoskie. Długa lista ich właściwości sprawia, iż są one ważne dla zdrowia, ale także dla urody. Warto więc zadbać, by stały się one uzupełnieniem codziennej diety.
Seniorzy skarżą się najczęściej na niezrozumiałe umowy pisane małą czcionką oraz na akwizytorów, którzy wprowadzają ich w błąd. Zdarza się też, że są im sprzedawane zaawansowane technologicznie usługi czy produkty, z których nie umieją i nie mają potrzeby korzystać, np. smartfony czy usługi w chmurze. Skargi dotyczą w dużej mierze rynku sprzedaży bezpośredniej, usług telekomunikacyjnych oraz dostaw gazu i energii – wynika z doświadczeń UOKiK.
Bardzo popularne ostatnimi czasy słowo „gluten” może wprowadzić zamęt w jadłospisie wielu miłośników świadomego odżywiania. Jednak czy każdy bez wyjątku powinien wykluczyć produkty mączne z codziennej diety? Czym tak naprawdę jest gluten oraz jaki wywiera wpływ na kondycję naszego organizmu? Odpowiedzi na te pytania pozwolą nam wprowadzić równowagę do codziennej diety, poprawiając zarówno stan naszego zdrowia, jak i samopoczucie.
Patrząc na obecny wysyp mód żywieniowych i popularność superfoods, sprowadzanych z najdalszych części globu, chciałoby się rzec: cudze chwalicie, swego nie znacie! O ile w próbowaniu kuchni świata nie ma nic złego, warto czasami sięgnąć po produkty z własnego podwórka i na nowo przypomnieć sobie ich walory smakowe i prozdrowotne. Na naszą uwagę z pewnością zasługuje zwykły burak ćwikłowy – prawdziwa bomba witaminowo-mineralna.
Niektóre produkty mają „świetny PR", i doskonale sprzedają się jako bardzo zdrowe, tymczasem wcale takie nie są. Pewne arykuły stały się mniej dietetyczne, gdy przemysł spożywczy zaczął je mocno modyfikować, by miały dłuższą datę przydatności i lepiej smakowały, inne zyskały sławę bardzo zdrowych z różnych powodów, choć wcale takie nie są, w każdym razie, warto zerknąć na poniższą listę, by poprawić swój jadłospis.
Firmy kosmetyczne wreszcie dostrzegły, że zapotrzebowanie na pielęgnacyjne produkty nie kończy się na "czterdziestce". Dlatego w sklepach kosmetycznych pojawia się coraz więcej produktów przeznaczonych dla kobiet z cerą dojrzałą. Eksperci podkreślają, że nie wystarczy sama nazwa zawierająca magiczne 40, 50 czy 60+. Kupując jakikolwiek kosmetyk nalezy zwrócić uwagę, aby był on dopasowany do wieku zarówno pod względem swojego przeznaczenia jak i składników w nim zawartych.
Wśród licznych przyczyn, które wpływają na występowanie bólów głowy, wskazuje się także wybór diety. Produkty spożywcze, mogą być nawet w ponad 30% przyczyną pojawiania się i nasilania migreny. Jakość pożywienia, sposób łączenia poszczególnych produktów ale także nawyki żywieniowe i smakowe to zatem znaczący wśród kilkudziesięciu przyczyn wywołujących bóle głowy.
Rynek energii elektrycznej i rynek gazu bardzo szybko się rozwijają. Nic dziwnego, że co rusz pojawiają się na nich nowe firmy. Niestety nie wszystkie są uczciwe. Część sprzedawców podszywa się pod inne, większe lub bardziej znane marki i próbuje sprzedać konsumentom swoje produkty. Trzeba być ostrożnym - inaczej może się okazać, że nieświadomie dokonaliśmy niekorzystnej zmiany sprzedawcy lub kupiliśmy coś, czego wcale nie chcieliśmy.
Istnieją produkty, o których można powiedzieć, że każdy kiedyś ich spróbował. I niewątpliwie takimi przysmakami są sery. Gatunków i rodzajów tego specjału jest mnóstwo, a ich ostateczny smak to wypadkowa wielu elementów: sposobu produkcji, składników, warunków dojrzewania. Czy sięgając po włoską Mozzarellę, francuski Roquefort czy popularną nad Wisłą Goudę, zastanawiasz się jaka historia wiąże się z jego pojawieniem się w szerokiej sprzedaży?