Liczba wyników: 958
Makijaż na powiece z opadającym fałdem skóry nie jest prostą sprawą. Może odbijać się na niej kreska, może nie być widoczne misternie wykonane cieniowanie, a nawet, przez nieodpowiednio dobrane kolory, oko może wyglądać na zmęczone lub smutne. Jednak nie ma rzeczy, której nie można opanować. Problem ten można jednak zamaskować odpowiednim makijażem.
Możesz odżywiać się jak dotychczas i nie dostarczać sobie nadmiaru kalorii, a jednak dostrzegać przyrost wagi. Skąd to wynika? U podstaw takiego procesu mogą leżeć różne przyczyny. Oto siedem najczęstszych powodów tycia nie spowodowanego zmianami w sposobie odżywiania się.
Coraz szybsze tempo życia nie sprzyja prawidłowym nawykom żywieniowym. Polacy spożywają zdecydowanie za mało produktów zalecanych w odpowiednio zbilansowanej diecie, a pośpiech, stres i zmęczenie coraz mocniej utrwalają nieprawidłowe przyzwyczajenia. Wyeliminowanie najczęstszych błędów żywieniowych nie jest jednak takie trudne, jak nam się wydaje.
Szkliwo zębów to najtwardsza tkanka ludzkiego organizmu. Spełnia bardzo ważne zadanie: chroni wnętrze zęba przed działaniem bakterii oraz czynnikami zewnętrznymi. Ta bardzo twarda powłoka chroni pod jednym warunkiem: o ile nie ma ubytków. A te mogą się pojawić, gdy o zęby nie dbamy.
Chcociaż powszechny dostęp do Internetu ułatwia nam zdobywanie wiedzy, pewne nieuzasadnione naukowo przekonania dla wielu ciągle pozostają w mocy. Inne opinie z kolei zyskują nagle ogromny rozgłos jako obalające dotychczasowe poglądy, tymczasem ich realna zasadność jest nikła. Przejrzyj listę pięciu popularnych mitów.
Sól - wszechobecna w naszym życiu. Często nie zastanawiamy się nad jej istnieniem, przyjmując, iż jej obecność w naszej diecie jest czymś zupełnie naturalnym. Okazuje się, że co drugi Polak soli jedzenie jeszcze przed spróbowaniem – odruchowo i bezrefleksyjnie. W ten sposób zakłada, że smak podanego dania na pewno będzie wymagał podkreślenia, przez co najczęściej rozumiemy dosalanie. Tymczasem Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) ostrzega i zaleca, by spożycie soli nie przekraczało 5 g dziennie.
Od dawna wiadomo, że odpowiednia dieta może mieć profilaktyczne, a wręcz lecznicze właściwości. Jeśli chcesz zadbać o swoje serce, dołącz do jadłospisu tych pięć produktów. Dzięki nim możesz osłabić ryzyko problemów sercowo-naczyniowych, które stanowią dzisiaj główną przyczynę śmierci na całym świecie.
Trzeba się wysypiać, by uniknąć choroby Alzheimera. Niedobory snu mają związek z rozwojem demencji.
Nie eliksir, ale enzym młodości powstrzymuje procesy starzenia się i chroni przed przykrymi dla zdrowia i urody efektami upływu czasu. Mechanizm jednak nie jest zupełnie prosty - nie da się po prostu większyć ilości enzymu w organizmie i liczyć na dobre efekty, bo nie w każdym przypadku jest to bezpieczne.
Sezon przeziębienia i grypy nie kończy się wraz z ustaniem mrozów. Przełom zimy i wiosny to znakomity czas do zmasowanego ataku wirusów i bakterii. Jak uniknąć kolejnej infekcji? Jednym ze sposobów jest odpowiednia higiena jamy ustnej. Oto kilka dobrych nawyków, które szybciej pomogą wrócić do formy.