Liczba wyników: 4908
Gdy skóra twarzy traci swoją jędrność i sprężystość, zaś policzki oraz podbródek stają się zwiotczałe, warto poznać i zastosować metody przywrócenia im elastyczności i młodego wyglądu.
Fosfor to mineralny składnikiem odżywczy niezbędny dla wzrostu i rozwoju tkanki kostnej i miękkiej. Źródłem fosforu są: produkty mleczne, wątróbka, owoce morza, tłuste ryby i mięso.
Wiosna to czas zmian nie tylko w przyrodzie, ale też w naszym portfelu. Wydajemy więcej, bo rosną i zmieniają się nasze potrzeby. Musimy wymienić garderobę, częściej wychodzimy i inwestujemy w zajęcia ruchowe czy kulturalne. Do tego trzeba dodać wydatki w postaci remontu mieszkania czy przeglądu samochodu po zimie. Co zrobić, by uchronić portfel przed zapaścią? Eksperci Związku Firm Doradztwa Finansowego (ZFDF) zdradzą jak nie stracić kontroli na wydatkami i przygotować się finansowo do lata.
Jedzenie na śniadanie produktów, które mają niski indeks glikemiczny, może pomóc w zapobieganiu skokowi poziomu cukru we krwi przez cały ranek i po następnym posiłku dnia, stwierdzili naukowcy.
W zdrowym ciele zdrowy duch – ale nie wszyscy z nas wiedzą, że na kondycję całego naszego organizmu wpływa także stan uzębienia. Dlatego jeśli zauważymy niepokojące objawy w jamie ustnej, lepiej nie zwlekajmy z wizytą u dentysty. Zaniedbanie nawet pozornie niegroźnego ubytku może spowodować poważne problemy z sercem, nerkami czy układem pokarmowym.
W toku nowych badań przeprowadzonych w Hiszpanii ustalono, że jedzenie w fast foodach zwiększa ryzyko zapadnięcia na depresję. Odkrycia zaprezentowane w czasopiśmie Public Health Nutrition wskazują na korelację między depresją a fast foodowym jedzeniem, jak hamburgery, pizze czy hot dogi, a także wypiekami przemysłowymi, np. rogalikami czy pączkami. Konkretnie, osoby żywiące się jedzeniem typu fast food i wypiekami przemysłowymi są o 51% bardziej zagrożone zapadnięciem na depresję niż osoby stroniące od takich produktów.
Wielkanoc to dla chrześcijan święto najważniejsze - celebrowanie zwycięstwa nad śmiercią i radość z obietnicy życia wiecznego. Jednocześnie to okres radości z nadejścia wiosny i rozkwitu przyrody po zimowym „śnie". Ze względu na to wśród symboli wielkanocnych są rzeczy związane z odradzaniem się, wzrostem, rozwojem i oczyszczeniem.
Z badań wynika, że czekolada może być pomocna w zapobieganiu m. in. chorobom serca. Teraz uczeni odkryli jeszcze więcej zdrowych właściwości flawonoli - przeciwutleniaczy znajdujących się w ziarnach kakao.
Z ankiety przeprowadzonej przez Stowarzyszenie Walki z Rakiem Płuca oddział Szczecin wśród pacjentów chorych na raka płuca, wynika, że podczas przygotowywania procesu leczenia onkologicznego w przypadku prawie połowy pacjentów nie brał udziału lekarz pierwszego kontaktu.
Oto zaskakujące informacje: według nowych badań osoby regularnie jedzące czekoladę, są nieco szczuplejsze niż ci, którzy unikają raczenia się tymi słodkościami.
Serce w doskonałej formie: ziołowe wsparcie dla układu krążenia