Liczba wyników: 12638
Jeśli masz przemożną chęć na sięgnięcie po coś słonego lub słodkiego, lub „dręczy" cię apetyt na jakiś konkretny produkt, być może twój organizm daje znać, że czegoś potrzebuje, albo na coś choruje. Sprawdź, co może oznaczać silna ochota na dane jedzenie.
Jeśli regularnie ćwiczysz, masz duże szanse na uniknięcie rozwoju depresji.
Wieloletnie badania uczonych harwardzkich pokazały, że poczucie szczęścia zależy głównie od jakości naszych relacji z innymi ludźmi. Niby wszyscy to intuicyjnie ujmują, ale wielu z nas zaniedbuje aktywne kreowanie więzi z rodziną i przyjaciółmi. Oto kilka wskazówek ekspertów na temat elementów budowania głębokich, zaufanych relacji z ludźmi.
Ludzie niepunktualni są zwykle szczęśliwsi i zdrowsi, wynika z nowych badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Harvarda.
Jak wynika z nowych badań, przewlekła ekspozycja na hałas zwiększa ryzyko nadciśnienia.
W diecie wielu ludzi jest za dużo soli, a to nierzadko prowadzi do nadciśnienia i zagrożenia chorobami sercowo-naczyniowymi. Jak się jednak okazuje, nadmierne dawki soli mogą też odpowiadać za inny czynnik tych dolegliwości - otyłość.
Ludzie o silnie narcytystycznych cechach są bardziej odporni psychicznie niż posotali: czują się mniej zestresowani i rzadziej zachorowują depresję, pokazują badania przeprowadzone na Queen's University Belfast.
Im więcej produktów boagtych w tłuszcze trans jesz, tym wyższe dotyczy cię ryzyko rozwoju demencji.
W wyniku upowszechnienia oświetlenia LED i urządzeń elektronicznych, jesteśmy coraz częściej narażeni na ekspozycję na niebieskie światło, co może wywoływać określone, niekorzystne efekty.
Nie tylko antybiotyki, także inne często stosowane leki mogą mieć niekorzystny wpływ na florę bakteryjną, ostrzegają uczeni.
Serce w doskonałej formie: ziołowe wsparcie dla układu krążenia