Liczba wyników: 892
Pełnoziarniste pieczywo jest polecane jako zawierającie więcej błonnika i zdrowsze niż biały chleb czy bułki. Okazuje się jednak, że nie każdy musi sięgać po ten produkt, niektórzy zupełnie dobrze reagują na jego białą wersję. Naturalne bakterie występujące w jelicie są przyczyną, dla której ludzie reagują inaczej na pieczywo różnego rodzaju.
Niczym grzyby po deszczu wyrosły bary podające fast food czy też junk food - które jest tanie i łatwe w produkcji oraz przechowywaniu, ale zawiera wiele niekorzystnych dla organizmu substancji.
W różny sposób można sobie dostarczać naturalnych składników, ale jeśli chodzi o owoce, lepiej sięgać po nie w naturalnej, a nie przetworzonej postaci.
Cukry to pewien typ węglowodanów w jedzeniu i piciu. Są nam potrzebne, bo zapewniają glukozę, która daje organizmowi energię. Są jednak cukry występujące w pożywieniu naturalnie i takie, które dodaje się do niego, by poprawić jego smak.
Pomidory mogą być bardzo przydatne w leczeniu nowotworu żołądka. Ekstrakt z tych warzyw (właściwie - owoców) może hamować wzrost komórek nowotworowych.
Często boli cię żołądek? Miewasz biegunkę? Męczą cię wzdęcia? Być może są za to odpowiedzialne twoje nawyki żywieniowe. Sprawdź, co może powodować te dolegliwości.
Przynajmniej raz w życiu każdy doznał uczucia pieczenia, szczypania oraz bólu po zbyt długiej ekspozycji na słońcu. Dopóki oparzeniom nie towarzyszą pęcherze, wysięki ropne i gorączka, można poradzić sobie z nimi w domowych warunkach.
Nikt nie jest doskonały w żadnej roli, nawet w tak przyjemnej, jak bycie dziadkiem czy babcią. Szczególne wyzwanie stoi przed tymi, z którymi wnuki spędzają dużo czasu, ale i dziadkowie sporadycznie odwiedzający najmłodszych w rodzinie mogą popełniać błędy, które niweczą wychowawcze wysiłki rodziców czy po prostu nie służą maluchom.
Wystarczy regularnie jeść jogurty, by móc liczyć na lepsze zdrowie kosci w starszym wieku.
Niewielkie dawki kwasu acetylosalicylowego mogą zmniejszać ryzyko wystąpienia większości rodzajów raka piersi.