Liczba wyników: 3999
Chorujący na raka trzustki Patrick Swayze czuje się coraz lepiej.
Wtedy nie można się normalnie poruszać, klękać, wstawać – najprostsze na co dzień czynności stają się prawdziwą udręką. Przyczyny takiego stanu są bardzo różne. Podstawowym czynnikiem wpływającym na przeciążenie stawów, a w konsekwencji na ich obrzęk, jest otyłość. Szczególnie dotyczy to stawu biodrowego oraz kolanowego.
Zmiana ceny wycieczki, pensjonat o zaniżonym standardzie, zagubiony bagaż – co jeszcze może zdarzyć się podczas zaplanowanego wyjazdu za miasto lub za granicę? Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów przypomina o prawach, obowiązkach i bezpłatnej pomocy.
Związane z wiekiem zwyrodnienie plamki żółtej to jedna z najczęstszych przyczyn utraty wzroku. Choroba ta dotyka zwykle osoby po 50- tym roku życia, często jej konsekwencją jest utrata wzroku.
Pieczywo to dla wielu osób podstawa codziennego jadłospisu, dobrze, jeśli przynajmniej cześć zjadanego pieczywa wyprodukowana została z maki pełnoziarnistej.
Cukrzyca to choroba, która w znacznym stopniu utrudnia życie, zwiększa też prawdopodobieństwo rozwoju innych chorób.
Menopauza to naturalny okres w życiu kobiety. Tak jak w przyrodzie zachodzą zmiany zgodnie z rytmem wegetacyjnym roślin, tak samo kobieta przechodzi przez kolejne etapy swojego życia. Menopauza nie jest więc chorobą, lecz zjawiskiem fizjologicznym, zgodnym z naturalnym cyklem życia. Po prostu trzeba zaakceptować ten fakt, ale niekoniecznie dokuczliwe objawy wywołane niedoborem estrogenów, jak uderzenia gorąca czy kłopoty ze snem. Uzupełnienie niedoboru estrogenów w organizmie likwiduje je. Fitoestrogeny są estrogenami pochodzenia roślinnego. Natura sama znalazła rozwiązanie.
Kiełki, choć niepozorne, są prawdziwą „bombą” odżywczą. Zawierają białko, tłuszcze, witaminy, żelazo, cynk, potas, chrom i wiele innych substancji mających niebagatelny wpływ na nasze zdrowie i urodę. Możemy kupić gotowe kiełki w sklepie (sprawdzajmy jednak zawsze datę ich przydatności do spożycia) lub wyhodować samemu w specjalnej kiełkownicy lub po prostu na talerzyku wyłożonym gazą.
Na cukrzycę choruje około 2 mln Polaków, na całym świecie żyje 171 mln osób z cukrzycą i liczba ta stale rośnie. Według Światowej Organizacji Zdrowia wzrost zachorowań na cukrzycę można uznać za epidemię XXI wieku.
Zmartwieniem wielu pań jest fakt, że ich wakacyjna opalenizna jest za słaba, nierównomierna i znika z biegiem czasu. Aby przygotować skórę do opalania, a następnie skutecznie podtrzymać jego efekty, warto korzystać ze sprawdzonych rozwiązań. Regularne jedzenie marchwi dostarcza skórze zbawiennych witamin i tak pożądany beta-karoten.