Liczba wyników: 5445
Wiedza, ile trzeba przejść lub przebiec, by spalić kalorie z danego posiłku, powstrzymuje przed zbyt „wybujałym" zamówieniem.
Nie tylko ilość godzin snu i rodzaj obowiązków, jakie stawia przed nami dany dzień, mają wpływ na odczuwanie zmęczenia. To, co znajdzie się na naszych talerzach, także oddziałuje na samopoczucie.
Według wielu dietetyków nabiał powinien być ograniczony z powodu wysokiego poziomu cholesterolu, który jest odpowiedzialny za choroby serca, jednak nowe badania wykazały, że osoby jedzące produkty tego typu są mniej narażone na cukrzycę typu 2.
Kakao przeciwdziała starzeniu się komórek mózgu, a to między innymi dzięki silnym właściwościom przeciwutleniającym.
Mężczyźni, którzy stosują dietę bogatą w liczne produkty z zawartością flawonoidów, są mniej podatne na rozwój choroby Parkinsona.
105-latka z Teksasu wyjaśnia z czego z menu nie należy rezygnować, by cieszyć się długim zdrowym życiem. Jej rekomendacja jest dość zaskakująca...
Warzywa, które zawierają nikotynę, w tym papryka, mogą pomóc w obniżeniu ryzyka rozwoju choroby Parkinsona.
Ryzyko rozwoju otępienia stopniowo wzrasta wraz z wiekiem. Poza tym jednak na wystąpienie demencji oddziałują: historia choroby w rodzinie, styl życia, określone choroby, takie jak cukrzyca, nadciśnienie, czy wysoki poziom cholesterolu, a także depresja.
Zbliżające się wakacje powodują, że częściej dbamy o własny wygląd i kondycję. Wielu z nas rozpoczyna właśnie przygotowania do sezonu letniego – podejmuje walkę ze zbędnymi kilogramami i wybiera regularny wysiłek fizyczny. Warto, aby tego typu działania obejmowały również porządki w domowym budżecie, który jest często nadwyrężony po zimie. Skuteczność oszczędzania zapewnić może kilka prostych zasad – podpowiadają eksperci firmy Expander.
Sporadyczne poszczenie wraz z innymi zmianami w stylu życia, może być przydatną metodą w zapobieganiu cukrzycy i chorobom układu krążenia.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami