Liczba wyników: 5710
Sezon na truskawki w pełni. Przedstawiamy kolejny powód, by sięgnąć po te smaczne owoce: z nowych badań wynika, że regularnie jedzenie truskawek może obniżać ciśnienie krwi u kobiet po menopauzie.
Starsi mężczyźni o wiele dłużej muszą pracować na zdrową, atrakcyjną sylwetkę niż młodsi panowie.
Jaka jest jakość potraw w barach typu fast food? Jak wynika z najnowszej kontroli Inspekcji Handlowej, najwięcej zastrzeżeń dotyczy sposobu informowania o cenach i oznakowania produktów. Potrawy serwowane w barach szybkiej obsługi są na ogół zgodne z wymaganiami.
48-letnia Stacey Yepes doświadczyła objawów, które zidentyfikowała jako udar. Po udaniu się do szpitala jednak nie uzyskała spodziewanej diagnozy. Następnym razem smartfonem nagrała symptomy.
Istnieje związek pomiędzy poziomem hormonu stresu i osłabieniem pamięci krótkoterwałej u osób w wieku powyżej 65 lat, informują uczeni z University of Iowa.
Nowe badanie łączy powszechną bakterię Helicobacter pylori w żołądku z problemem otyłości.
Najnowsze badania wykazały związek między niskim poziomem witaminy D i przedwczesną śmiercią, informuje Medical News Today.
Co najmniej sześć tysięcy kroków dziennie, oto „recepta" na uniknięcie problemów związanych z mobilnością w podeszłym wieku, szczególnie gdy jest się zagrożonym chorobą zwyrodnieniową stawu kolanowego.
Amerykańscy i francuscy naukowcy odkryli, że im więcej kobieta ma pieprzyków, tym większym cechuje się ryzykiem raka piersi.
Czerwone mięso stanowi ważny element zbilansowanej diety, ale często wskazuje się, że jego większe ilości w jadłospisie mogą sprzyjać różnym chorobom. Teraz wykazano, że częste serwowanie sobie steków i innych tego rodzaju przysmaków może mieć wpływ na rozwój raka piersi.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami