Liczba wyników: 12011
Regularne jedzenie orzechów - mimo że są one kaloryczne - może pomóc utrzymać prawidłową masę ciała i nie tyć.
Od jakiegoś czasu wiadomo, że likopen, substancja znajdująca się w pomidorach, ma silne właściwości antyrakowe. Jeśli jednak serwuje się pomidory razem z mięsem, ich przeciwnowotworowe działanie jest osłabione.
Według chińskich badaczy niewielkie ilości alkoholu mogą obniżyć poziom insuliny i zmniejszyć oporność insulinową.
To głównie styl życia, a nie genetyka, jest odpowiedzalny za przedwcześnie rozwijające się choroby serca.
Japońscy uczeni odkryli, że jedzenie grzybów może zmniejszyć ryzyko rozwoju raka prostaty.
Witamina E daje nam wiele korzyści - wśród nich jest zmniejszenie szkód, które sercu wyrządza zawał.
Chyba każdy z nas to zna - pojawia się głód, a my jesteśmy w sytuacji, w której niemożliwe jest swobodne wybranie składników i spokojne przygotowanie posiłku. W efekcie nierzadko decydujemy się na jakąś przekąskę i to niestety zwykle niezbyt zdrową, np. batoniki z czekoladą czy chipsy. Co najlepiej wówczas zjeść?
Reakcje alergiczne obniżają jakość życia - skutkują nie tylko przykrymi objawami za dnia, ale mogą też zaburzać sen.
Cukier jest wszechobecny, jeśli chodzi o współczesną dietę, tymczasem ma wiele negatywnych konsekwencji dla naszego zdrowia, w tym może osłabić działanie układu odpornościowego.
Nie zamykaj się w domu, dbaj o kontakty z innymi - regularne spotkania z rodziną czy znajomymi zapewnią zdrowie twojemu umysłowi.