Liczba wyników: 5445
Jeśli chcesz schudnąć czy po prostu pozostać zdrowym, sposób odżywiania się jest kluczowym czynnikiem. Odpowiednie składniki odżywcze nie tylko zmniejszają obwód w talii, ale także przydają energii, poprawiają nastrój i powstrzymują rozwój różnych chorób. Nie jest ważne jedynie co się je, ale kiedy, przekonują uczeni z Uniwersytetu w Tel Aviv.
Piosenka śpiewana przed jedzeniem sprawia, że tort urodzinowy lepiej smakuje. Okazuje się, że określone rytuały wykonywane przed jedzeniem „poprawiają" smak dania.
Omawianie problemów jest dla mężczyzn bezcelowe, wnioskują psychologowie. Uczeni z University of Missouri postanowili przeprowadzić badania na temat tej rozpowszechnionej opinii.
Pacjenci z łuszczycą mogą być narażeni na zwiększone ryzyko innych poważnych problemów zdrowotnych.
Badania wskazują, że unikanie dietetycznych pokus jest bardziej skuteczne niż trenowanie swojej woli w zakresie trzymania się diety.
Docieranie pieszo do i z pracy znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy i nadciśnienia tętniczego.
Podczas ostatnich upałów słyszymy, że szczególnie zagrożeni są ludzie mający problemy z sercem. To prawda, jednak okazuje się, że niskie temperatury mogą wyrządzić więcej szkód układowi krwionośnemu niż ciepłe dni.
Grupa naukowców z Duke University odkryła TRPV4, cząstkę, które może pomóc w walce z rakiem skóry.
Kac nie tylko wywołuje nudności czy ból głowy, okazuje się, że obniża IQ.
Kobiety, które są otyłe przez większość życia, cechują się wyższym ryzykiem utraty tkanki mózgowej związanej z demencją.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami