Liczba wyników: 5510
Naturalny ekstrakt z nieprażonych ziaren kawy może być pomocny w walce z niekontrolowanym poziomem cukru we krwi charakterystycznym dla cukrzycy.
Współczesny przemysł spożywczy w dużej mierze opiera się na substancjach dodatkowych do żywności. Tajemnicze symbole i skomplikowane napisy na etykietach produktów spożywczych sprawiają, że rozszyfrowanie składu żywności przypomina pracę detektywa. Każdy konsument powinien przeprowadzić prywatne śledztwo dokonując wyboru produktów spożywczych.
Dziś obchodzimy Światowy Dzień Choroby Parkinsona (World Parkinson's Day). Corocznie obchodzone święto ma na celu podniesienie świadomości na temat choroby Parkinsona i promowanie lepszego zrozumienia tej dolegliwości.
Polski rynek sklepów internetowych, na tle innych państw europejskich, rozwija się niezwykle szybko. Dynamiczny wzrost liczby kupujących oraz obrotów nie dotyczy jednak wszystkich sektorów e-handlu. Jak wynika z sondażu firmy PayU, po produkty spożywcze, ogrodnicze, chemię gospodarczą czy nawet kosmetyki wciąż chętniej wybieramy się do marketu.
Na sklepowych półkach zaczyna się ostatnio pojawiać coraz więcej żywności, która jest wyprodukowana z pełnego ziarna lub z mąki pełnoziarnistej. Ale czy wszyscy zdajemy sobie sprawę z dobroczynnych właściwości takiej żywności, a także z faktu, że to od codziennej diety zaczyna się dbanie od własne zdrowie?
Majówka zaczyna się za niecały miesiąc, więc determinacja w walce o atrakcyjną sylwetkę staje się coraz silniejsza. Odpowiednio dobrane pożywienie może skutecznie pomóc w spalaniu niechcianego tłuszczu.
Ukochanego pupila często traktuje się jak członka rodziny, łącznie z serwowaniem mu podobnej diety. Tymczasem niektóre produkty, nierzadko podawane psom bezwiednie, bardzo im szkodzą.
Nowo opracowany przez austriackich uczonych robot Hobbit chwyta rzeczy, które zwykle wszyscy upuszczamy, niektórym z nas jednak nie jest łatwo sięgnąć po zgubę.
Jakkolwiek testosteron, znany powszechnie jako podstawowy hormon męski, ma istotny wpływ na zdrowie i samopoczucie mężczyzn, jest niezbędny także u kobiet. Organizm pań również produkuje ten związek, a jego odpowiednia ilość istotnie oddziałuje na codzienny sposób funkcjonowania przedstawicielek płci żeńskiej.
Nowe japońskie badanie wykazało potencjalny związek pomiędzy łysieniem a zwiększonym ryzykiem choroby niedokrwiennej serca.