Liczba wyników: 4908
Połowa Polek (52%) przyznaje, że w skutecznym odchudzaniu najbardziej przeszkadza im brak silnej woli i konsekwencji w zmianie nawyków żywieniowych. Dlatego, jeśli mamy problemy z wagą, szukamy diety cud, która pozwoli nam szybko i skutecznie schudnąć. Czy zawsze jest ona odpowiedzią na konkretny problem, który uniemożliwia nam pozbycie się zbędnych kilogramów? Dziś obalamy mity dotyczące „diety cud".
Dłonie obrazują twoje życie oraz to jak dbasz o własne ciało i skórę. Ta część ciała starzeje się znacznie szybciej niż twarz - na dłoniach szybko pojawiają się przebarwienia, plamy, krostki, a nawet zmarszczki. Aby nasze dłonie długo wyglądały młodo i pięknie należy szczególnie o nie dbać. Oto kilka wskazówek jak pielęgnować dłonie zwłaszcza podczas mroźnej, zimowej pory.
Zdaniem naukowców pracujących pod kierunkiem Uniwersytetu Kopenhaskiego z Danii ludzie powinni utrzymywać wysokobiałkową dietę, obfitującą w chude mięso, niskotłuszczowe produkty nabiałowe i fasolę oraz spożywać mniej wysokorafinowanych kalorii skrobiowych, takich jak chleb i biały ryż.
Na kłopoty z pamięcią skarży się nawet co trzecia osoba powyżej 65. roku życia. Jednym z najprostszych – i najmniej docenianych – sposobów na utrzymanie intelektu w dobrej formie jest właściwy sposób odżywiania.
Ludzie, którzy chętnie umieszczają w swoim menu znaczne ilości przetworzonej żywności, częściej zapadają na depresję, wynika z badań, których wyniki opublikowano w magazynie „British Journal of Psychiatry". Jak się okazuje, warto zrewidować swoją dietę, sięgnąć po warzywa, owoce, śródziemnomorskie specjały - takie jedzenie bowiem poprawia humor. Fast food zaś może zwiększyć ryzyko depresyjnych nastrojów.
Partnerka Mela Gibsona postanowiła zadbać o formę aktora. Australijski gwiazdor związany jest od niedawna z rosyjską piosenkarką Oksaną Gregoriewą. 39-latka, która spodziewa się dziecka z Gibsonem, namówiła przyszłego ojca, aby zadbał o odpowiednią dietę i wysiłek fizyczny.
Przez kraj przetoczyła się dyskusja o tym, jaki wpływ mają jaja na poziom cholesterolu. Kiedyś jajko było widziane nawet jako element magii pogańskiej, więc duchowieństwo zabraniało spożywania jaj, szczególnie w dni świąteczne... Teraz, co najwyżej, może zabronić zajadania się nimi nasz lekarz, strasząc podniesieniem poziomu cholesterolu, miażdżycą, potem zawałem.
W czasie zbliżających się świąt na naszych stołach pojawi się mnóstwo pysznych, tradycyjnych potraw: ciast, pasztetów, pieczonych mięs i jajek w różnej postaci, nic więc dziwnego, że niemal każdy z nas zje w ciągu tych dni o wiele za dużo. O zachowaniu umiaru powinni pamiętać przede wszystkim ci, którzy na co dzień borykają się z różnymi schorzeniami.
Zmiany w diecie, podjęcie aktywności fizycznej i utrzymywanie odpowiedniej wagi zasadniczo zmniejsza ryzyko rozwoju większości typów raka, wynika z najnowszych danych World Cancer Research Fund (Światowej Fundacji Badań nad Rakiem).
Menu nowoczesnego człowieka to przemyślana i zrównoważona kombinacja wszystkich potrzebnych organizmowi składników. Ryby posiadają ich tak wiele, że powinny stać się stałym komponentem naszego jadłospisu.