Liczba wyników: 5445
Wystarczy dołączyć do codziennego menu jedną dodatkową porcję artykułów pełnoziarnistych oraz określone owoce i warzywa, by zmniejszyć ryzyko chorób serca.
Badania wskazują, że otyłość zwiększa ryzyko chorób nerek.
Badania wskazują, że codzienne ćwiczenia mogą zmniejszyć szkodliwe skutki zbytniego objadania się w okresie świątecznym.
Dieta bogata w pomidory może chronić kobiety po menopauzie przed rakiem piersi.
Zwiększone stężenie kwasu moczowego w surowicy krwi przyczynia się do rozwoju dny moczanowej. Puryny – substancje zawarte w pokarmach, wzmacniają produkcję tego kwasu w organizmie. Z tego względu osoby cierpiące na dnę moczanową powinny unikać pewnej grupy produktów. Co jeść, jeśli zmagamy się z tym schorzeniem podpowiadają eksperci programu „Zdrowa ONA”.
Prawie połowa Polaków nigdy nie wręczyłaby prezentu ekspartnerowi. Niechętnie obdarowujemy również swoich przełożonych – wynika z sondażu przeprowadzonego przez „Reader’s Digest”, który sprawdził, komu na pewno nie podarujemy w tym roku gwiazdkowego prezentu. Okazuje się, że są sytuacje, w których ulgę przynosi możliwość uniknięcia obdarowywania.
Nie, nikt nie chce nawoływać do rezygnacji z rehabilitacji zaleconej przez specjalistów, szczególnie, gdy wymaga ona zaangażowania całego sztabu ekspertów, by pomóc pacjentowi w powrocie do zdrowia. Niemniej jednak okazuje się, że samodzielnie podejmowany, rozsądny wysiłek fizyczny może być równie skuteczny.
W dojrzałym wieku warto ograniczyć określone produkty, by zmniejszyć ryzyko rozwoju choroby Alzheimera, mówią badacze.
Wraz z wiekiem naprawdę „nabieramy rozumu", mówią uczeni.
Porzucenie przez partnera działa na mózg podobnie jak głód narkotykowy.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami