Liczba wyników: 18290
Nowe badania przeprowadzone w różnych krajach, m. in. Indiach, wykazały, że u osób starszych, spożywających niewielkie ilości pokarmów z witaminą C prawdopodobieństwo zaćmy jest bardzo wysokie.
To więcej niż po prostu smutek - sezonowe zaburzenia afektywne (SAD) rozwija się każdej zimy u wielu Polaków. Oto kilka sposobów na to, jak sobie pomóc.
Szybko starzejący się Japończycy mają rekordową liczbę stulatków - w Kraju Kwitnącej Wiśni mieszka 47.756 osób, które przeżyły co najmniej wiek.
Warto pamiętać o dołączeniu do swego menu produktów pełnoziarnistych, dzięki nim można zmniejszyć szkodliwe efekty tłuszczu wokół organów wewnętrznych.
Pusty żołądek, nawet u osób zdrowych, jest wyjątkowo wrażliwy. Jakich napojów należy unikać, by nie podrażnić jego błony śluzowej i nie dopuścić do powstawania groźnych chorób?
Miód Manuka posiada wyjątkowe antybakteryjne i przeciwzapalne właściwości i jest bogaty w proteiny, witaminy i minerały, które mają zdolność do odżywiania, wygładzania i leczenia wrażliwej skóry.
Specjaliści mówią o poprawie wyników leczenia schizofrenii dzięki stosowaniu nowych leków, a jednocześnie przyznają, że terapia ta nadal nie jest łatwa.
W większości krajów Unii Europejskiej społeczeństwa podlegają procesowi starzenia się, dlatego jednym z priorytetów państw członkowskich jest aktywizacja zawodowa osób dojrzałych.
Niemal 70 procent uczestników pali w dwa lata po diagnozie, a 57 procent pali cztery lata po wykryciu nowotworu.
Osoby cierpiące na kardiomiopatię mogły zużywać znacznie więcej tlenu podczas aktywności po zażyciu nowego leku. To zaś znacznie ułatwiło im wykonywanie wielu codziennych czynności.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami