Liczba wyników: 4284
Starsze kobiety, które chcą utrzymać odpowiednią wagę - co stanowi pewne wyzwanie dla wielu pań po menopauzie - powinny rozważyć cztery konkretne nawyki żywieniowe, wynika nowych badań.
Co, jak i kiedy jemy, ma wpływ na nasze możliwości poznawcze. Dietetycy polecają określony sposób odżywiania się jako jeden z elementów dających szansę na dłuższe cieszenie się pełnią możliwości intelektualnych.
Podczas konferencji prasowej w siedzibie TVP została zaprezentowana oferta programowa telewizji publicznej. Jesień 2012 w Telewizji Polskiej to nie tylko start nowej ramówki, ale także wydarzenia związane z obchodami 60-lecia TVP.
Kanony piękna ulegają zmianom, ale chęć bycia atrakcyjnym jest stała. Wygląd ma wpływ na pracę, zarobki, życie społeczne, etc. więc niemal każdy stara się, nie zawsze świadomie, już własnym wizerunkiem zyskać przychylność otoczenia. Dlaczego jednak ładny wizerunek oznacza zwykle młody wygląd?
Hemoroidy to problem zdrowotny, który dotyka co czwartą osobę po trzydziestce i co drugą po pięćdziesiątce. Schorzenie należy do grupy chorób, których się wstydzimy, stąd też wciąż do specjalistów trafia mniej niż połowa cierpiących! Wiele chorób ma podobny przebieg, dlatego nie zwlekajmy z wizytą u lekarza.
Choroby przyzębia to druga po próchnicy przyczyna utraty zębów. Na szczęście schorzenia, które dziesiątkują uzębienie, rzadko kiedy okazują się paradontozą. Z reguły to po prostu stany zapalne w obrębie przyzębia. Na nieszczęście przez wiele lat mogą nie dawać żadnych objawów.
Tabliczki z płatków zbożowych nierzadko lansowane jako zdrowa, dietetyczna przekąska, mogą być wręcz szkodliwym elementem naszego menu, ponieważ zawierają duże ilości cukru i tłuszczów.
Jabłka są polecane jako szczególny, prozdrowotny element diety. Aby czerpać z mocy tych owoców jednak, trzeba je jeść wraz ze skóra, ponieważ zawiera ona do sześciu razy więcej składników, które mogą zwalczać nadciśnienie w porównaniu do reszty owoców.
106-letni Japończyk stał się najstarszą osobą, która przebyła świat korzystając z transportu publicznego.
Gotowane, w formie jajecznicy czy sadzone - bogate w cholesterol żółtka jaj mogą usztywniać tętnice w takim samym stopniu, jak czyni to palenie papierosów - uważa kanadyjski naukowiec. Ludzie doświadczający zwiększonego ryzyka choroby naczyniowej, nie powinni jeść żółtek, twierdzi dr David Spence, profesor neurologii na Uniwersytecie Zachodniego Ontario w Kanadzie.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami