Liczba wyników: 4908
Prawa natury nie da się obejść. Bez względu na wykształcenie, stan majątkowy czy rodzinny, określone dolegliwości wydają się nieuniknione. Tak rzecz ma się np. z menopauzą. Niektóre gwiazdy otwarcie mówią o problemach z klimakterium.
Okres po Bożym Narodzeniu może być przygnębiający. Powrót do pracy, pusty kalendarz życia towarzyskiego, nieplanowane przybranie na wadze, kiepska pogoda i nadwyrężone świątecznymi wydatkami konto może napawać zniechęceniem i depresyjnymi nastrojami. Nie warto jednak popadać w melancholię. Poniżej kilka wskazówek, które pomogą pokonać chandrę.
Okres przedświąteczny to czas zakupowego szaleństwa. Zwłaszcza w ostatnich dniach przed świętami, idąc alejkami sklepowymi, w pośpiechu zapełniamy kosze artykułami, które nie zawsze są nam potrzebne, ale przecież mogą się przydać. Rzeczywistość niestety pokazuje, że jest inaczej - termin ważności produktu się kończy, więc zamiast w garnku ląduje on w koszu na śmieci.
Jak wynika z badań szpitala Sant'Anna w Turynie, 30 minut spaceru dziennie obniża ryzyko zachorowania na raka piersi o 20-30 proc.
Kolejne badanie dowiodło niezwykłych właściwości jabłek. Naukowcy z Uniwersytetu w Oksfordzie przeprowadzili analizy, z których wynika, że codzienne jedzenie jednego jabłka może zapobiec 8500 zgonów rocznie z powodu ataków serca i udarów mózgu.
Bursztynowy ekstrakt z japońskiej rośliny „getto" może być sekretem długowieczności mieszkańców południowej Japonii.
Słodkie ciasta, pierniki, czy ości ryby mogą być wyzwaniem w okresie świąt dla zębów. Co zrobić, aby rodzinna atmosfera wigilijnej kolacji nie została przerwana wizytą na pogotowiu stomatologicznym?
Wystarczy dołączyć do codziennego menu jedną dodatkową porcję artykułów pełnoziarnistych oraz określone owoce i warzywa, by zmniejszyć ryzyko chorób serca.
Czy istnieją liczby ważne dla naszego zdrowia? Oczywiście. To wyniki badań okresowych: ciśnienia, cholesterolu, cukru, morfologii i OB. Zbliżający się Nowy Rok sprzyja postanowieniom, zatem warto zadbać o swoje zdrowie i poznać najważniejsze dla siebie liczby, a tym samym sprawdzić w jakiej kondycji jest nasz organizm.
Aż 93 proc. Polaków wskazało, że na ich świątecznym stole będzie królowała tradycyjna kuchnia i swojskie smaki. Najbardziej popularnymi potrawami są barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, śledź w oleju oraz smażona ryba, ale pojawiają się także nowe apetyczne i odważne kulinarne trendy.
Serce w doskonałej formie: ziołowe wsparcie dla układu krążenia