Liczba wyników: 9258
W pośpiechu codziennych obowiązków najłatwiej jest wejść do pobliskiego baru na jakieś chińskie danie, kebab, czy burgera. Można się najeść szybko i relatywnie niedrogo. Takie posiłki jednak nie dostarczą jednak składników odżywczych o odpowiedniej ilości i jakości.
Jeśli chcesz zmaksymalizować efekty aktywności fizycznej, spróbuj ćwiczyć jeszcze przed śniadaniem, dzieki temu możesz spalić więcej kalorii.
Osoby przestrzegające zdrowej diety o niskiej zawartości tłuszczu i węglowodanów mają niższe ogólne ryzyko przedwczesnego zgonu.
Nie warto siedzieć na kanapie, nawet jeśli za oknem deszcz ze śniegiem i temperatura w okolicach zera. Jesli nie daje się spędzić aktywnie czasu na zewnątrz, idź na siłownię, lodowisko, czy basen - im bardziej energiczny jest wysiłek, w który się angażujesz, tym młodszy/młodsza jesteś - biologicznie oczywiście, nie metrykalnie.
Nie ma uniwersalnego sposobu na skteczną utratę na wadze, jedni chudną po zmniejszeniu ogólnej kaloryczności posiłków, inni dzięki ograniczeniu niektórych produktów, jeszcze inni poprzez zwiększony wysiłek fizyczny. W każdym razie jedno łączy te wszystkie grupy, odpowiednia motywacja jest podstawowa dla efektywności odchudzania.
Chociaż prawdą jest, że można odczuwać samotność w tłumie, kontakty z innymi są nam potrzebne, by nie mieć wrażenia odizolowania, które z kolei przekłada się na wyższe ryzyko depresji i innych chorób.
Jeżeli masz za sobą zbieg chirrurgiczny i palisz papierosy, znacznie bardziej grożą ci różne komplikacje, ostrzegają eksperci Światowej Organizacji Zdrowia (World Health Organization, WHO).
Każdy doświadcza lęku czy niepokoju, ale jeśli takie stany emocjonalne się przedłużają, oddziałują zarówno na mentalne, jak i fizyczne samopoczucie. Jednym z ich efektów jest zaburzenie apetytu.
Chcesz mieć lepszą pamięć i wyższe możliwości umysłowe? Ćwicz jogę, medytuj i naucz się technik oddychania.
Ile razy słyszałeś od rodziny i znajomych zdanie: „data ważności upłynęła, ale to stało w lodówce, więc spokojnie można zjeść?" Po pierwsze wielu z nas jest nauczonych, by nie marnować jedzenia, po drugie ludziom po prostu szkoda pozbywać się czegoś, co jeszcze można by wykorzystać. Takie zachowanie w najlepszym przypadku oznacza dojedzenie resztek i uzyskanie więcej wolnego miejsca w szafce czy lodówce, w najgorszym jednak doprowadzi do bardzo poważnego zatrucia zagrażającego zdrowiu, a nawet życiu.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami