Liczba wyników: 7801
Od dawna wiadomo, że sposób odżywiania się ma wpływ na poziom zagrożenia cukrzycą i kontrolę samej choroby. Teraz ustalono, że odpowiedni jadłospis może nie tylko zahamować rozwój cukrzycy, ale wręcz ją wyleczyć.
Infekcja jest jak bitwa tocząca się w naszym ciele. Aby wspomóc w niej organizm, odpoczynek może nie wystarczyć i konieczna będzie antybiotykoterapia. Pamiętaj jednak, że leki nie są obojętne dla organizmu, czasem mogą nieść skutki uboczne, powikłania lub po prostu nie zadziałać. Jak powinna wyglądać kuracja, by była maksymalnie skuteczna?
Ziemniaki, lubiane przez 80% Polaków, często goszczą na polskich stołach. Kilka razy w tygodniu spożywa je aż 77% Polaków, a każdego dnia – 14%. Uwzględniając te produkty w codziennym żywieniu, warto wiedzieć, jak je przygotować, by służyły nie tylko naszemu zdrowiu, ale i… sylwetce.
Siła niesamowitej pasji, z której zrodziło się wielickie muzeum, piętno zaborów oraz odrodzenie w wielickiej kopalni i solniczki światowej klasy na nowej wystawie, to tematy, które Muzeum Żup Krakowskich Wieliczka proponuje na Dzień Otwartych Drzwi Muzeum, 19 listopada od godziny 10.00 do 16.00. Wstęp bezpłatny.
Ci, którzy są pozytywnie nastawieni do świata i mają nadzieję na najlepsze, cieszą się lepszym zdrowiem i psychicznym samopoczuciem.
Jeśli chcesz uniknąć nadciśnienia, musisz ograniczyć spożycie soli. A nie jest to łatwe o tyle, że sól dodaje się obecnie niemal do każdego choćby trochę przetworzonego produktu. Spróbuj jednak samodzielnie przygotowywać posiłki i używaj innych przypraw, a wyostrzy ci się smak i zdołasz zmniejszyć dawkę soli w diecie.
W przypadku oparzeń pomocna jest witamina D - jej wyższe dawki przyspieszają gojenie się skóry.
Uczeni z Uniwersytetu Kentucky ustalili, że arbuz może mieć działanie zapobiegające rozwojowi miażdżycy.
Jeśli boli cię głowa, nie musisz natychmiast sięgać po leki, istnieją inne - choć niektóre bardzo zaskakujące - sposoby na osłabienie bólu. Sprawdź, jakie metody będą działały u ciebie.
Słodkie napoje są wszechobecne zarówno na sklepowych półkach, jak i w restauracyjnych menu i jakkolwiek nie wyparły kawy czy herbaty, stały się częstym składnikiem posiłków. Tymczasem okazuje się, że już dwa słodkie napoje tygodniowo oznaczają znacznie wyższe ryzyko cukrzycy.