Liczba wyników: 4835
Zadbane, zdrowe stopy to powód do dumy. Nie łatwo jednak utrzymać je w dobrej kondycji. Natura przypisała im szereg trudnych zadań i z tego powodu codziennie są narażane na wiele niedogodności. Systematyczna pielęgnacja potrafi jednak przynieść upragnione efekty i sprawić, że bez obaw będziemy je pokazywać w sandałkach każdego dnia lata.
87 procent stomików odczuwa lęk przed stomią, a ponad połowa zmienia swoje plany życiowe - wskazują wyniki badania „Personel medyczny o komforcie życia stomików”, przeprowadzonego wśród pielęgniarek. Wyniki badania pokazały, że tylko 49 proc. pacjentów jest zawsze edukowana przed operacją wyłonienia stomii na temat konsekwencji z jakimi się ona wiąże. Odpowiedzią na potrzeby stomików jest kampania „StomaLife. Odkryj stomię”.
Sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami. Planujemy urlopy i wakacyjne wyjazdy, zastanawiając się równocześnie zdobyć pieniądze na wymarzoną wycieczkę, aby później nie zostać z długami.
Wyniki metaanalizy opublikowanej w czasopiśmie internetowej „Neurology" wskazują, że nawet niewielki wzrost spożycia białka, tj. o 20 gramów dziennie, może zmniejszyć ryzyko udaru, zwłaszcza jeśli białko pochodzi z ryb.
Rząd zaproponował wzrost płacy minimalnej w przyszłym roku do 1750 zł z obecnych 1680 zł. Płaca minimalna w 2015 roku, wynikająca z zapisów ustawowych, wyniosłaby 1731 zł.
Zamartwianie się o swoje zdrowie spowoduje, że nie staniemy się zdrowsi, wręcz przeciwnie - zwiększa ryzyko pogłębiania się chorób. Wiadomo, że trudno jest się nie martwić, gdy ma się świadomość choroby serca lub innej poważnej dolegliwości, takiej jak cukrzyca. Co robić w takiej sytuacji? Medytować.
Nowotwory stanowią obecnie drugą przyczynę (pierwsza to choroby serca i układu krążenia) śmierci w zakresie globalnym. Badania dowiodły, że poza czynnikami genetycznymi, na rozwój różnych form raka wpływ ma styl życia, w tym dieta. Poniżej przedstawiamy listę produktów, które wykazują silne działanie antynowotworowe.
Eksperci podkreślają, że ważne dla zdrowia jest spożycie odżywianie owoców i warzyw, które są najsilniej związane ze zmniejszeniem ryzyka chorób przewlekłych.
Regularna aktywność fizyczna oraz dieta bogata w ryby pomaga uchronić się przed rakiem jelita grubego.
Wiek 50+ to świetny czas na realizację zawodową zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn. Doświadczenie, ustabilizowana sytuacja życiowa to atuty świadczące na korzyść dojrzałych pracowników. Dynamicznie zmieniający się rynek pracy wymusza coraz częściej na tej grupie społecznej poszukiwanie nowego miejsca zatrudnienia. Jak znaleźć pracę po 50. roku życia?
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami