Liczba wyników: 4501
Starsi mężczyźni, u których poziom testosteronu nie jest ani niski, ani wysoki, żyją dłużej.
Ograniczenie jedzenia niektórych rodzajów produktów smażonych może pomóc obniżyć ilość akrylamidu, związku uznawanego za rakotwórczy.
Polifenole zawarte w jagodach mają jednocześnie oddziaływanie profilaktyczne, jak i terapeutyczne.
Ze stresem można sobie radzić na różne sposoby. Jednym z nich jest dostarczenie sobie składników, które pomogą organizmowi w ograniczeniu jego odczuwania i osłabianiu jego skutków. Szczególnie polecane są wymienione niżej produkty.
Cholesterol i wysoki jego poziom kojarzy nam się przede wszystkim z chorobami układu krążenia. To jednak zbyt duże uproszczenie. Należy pamiętać, że wyróżniamy dwa rodzaje cholesterolu – dobry i zły, przy czym to nie poziom tego drugiego jest istotny dla naszego zdrowia. Najważniejsze jest stężenie dobrego cholesterolu, a dokładniej – stosunek trójglicerydów do HDL.
Niektóre produkty zyskały zasłużone miano antystarzeniowych eliksirów - pomagają zapobiegać chorobom związanym z procesem starzenia się. Przejrzyj listę i koniecznie dołącz je do jadłospisu.
Migdały gwarantują zmniejszenie apetytu i zwiększenie spożycia cennych składników odżywczych.
Zasada skutecznego odchudzania jest prosta - trzeba spalić więcej kalorii niż się je. To jednak może być wyzwaniem, gdy odczuwa się głód i trudno odmówić sobie przekąski. Istnieje jednak efektywne rozwiązanie. Pięć niżej wymienionych produktów dobrze nasyci i poskromi głód sprawiając, że nie będzie trzeba co chwilę sięgać po dodatkowe posiłki.
Nowe badania podkreślają potencjalny wpływ zdrowego stylu życia w leczeniu depresji, osłabianiu skutków starzenia się i wspomaganiu uczenia się.
Nowe badania wykazały, że spożywanie orzechów wiąże się z niższym ryzykiem raka trzustki.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami