Liczba wyników: 4969
Określone składniki jedzenia są pomocne w zapobieganiu rozwojowi cukrzycy. Eksperci z DietDoc wskazują, że niektóre składniki diety mogą pomóc w uchronieniu się przed tą chorobą. W wykładzie pt. „Dietetyczne czynniki zapobiegania cukrzycy" (Dietary Factors for the Prevention of Diabetes Mellitus) prof. Renée Blaauw z Universiteit van Stellenbosch przedstawiła wyniki dotyczące wpływu określonych produktów i/lub elementów diety na rozwój cukrzycy.
Sama w sobie jest powszechnie lubianym deserem lub stanowi jego składnik. Ale czekolada może mieć wiele zastosowań. Zobacz, do czego może przydać się ten popularny smakołyk.
Oto znak czasu: więcej godzin poświęcamy na surfowanie w Internecie niż na sen.
Problemy w związku sprzyjają depresji i zaniedbaniu formy fizycznej, ostrzegają uczeni z Ohio State University.
Przeżywa renesans głównie za sprawą tego, że coraz chętniej zastępujemy nim tabletki przeciwbólowe. Ręce potrafią zdziałać cuda - poprzez masaż możemy skutecznie walczyć z uporczywymi bólami kręgosłupa. Na czym zatem polega lecznicza moc masażu?
Mężczyźni, którzy są bardziej aktywni fizycznie, cechują się lepszymi funkcjami seksualnymi.
DietDoc wskazuje, że więcej węglowodanów i mniej białka w diecie może pomóc w zapobieganiu cukrzycy typu 2, zwłaszcza jeśli źródłem węglowodanów są bogate w błonnik: pieczywo, produkty zbożowe i warzywa.
Już jedna porcja zielonych warzyw liściastych dziennie może pomóc zachować uchronić się przed demencją.
Pewna Amerykanka potrzebowała przeszczepu nerki. Ogłosiła to na tylnej szybie swojego samochodu i znalazł się człowiek, który chce zostać dawcą.
Choć na naszych świątecznych stołach królują mazurki i babki, to w europejskich krajach spotkać można wiele innych wielkanocnych deserów. Przedstawiamy 10 popularnych słodkości z 10 europejskich stołów.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami