Liczba wyników: 3503
Fakty i mity o nawilżaniu skóry - wywiad z dr nauk medycznych Joanną Czuwarą, dermatologiem
Polska jest krajem europejskim o jednym z najwyższych wskaźników nadumieralności kobiet i mężczyzn przed 64 rokiem życia. Głównym powodem nadumieralności są choroby układu krążenia, które w Polsce obejmują ponad 50 % wszystkich zgonów.
Czy wiesz, że toksyny to groźne trucizny, które niestety znajdują się w naszym najbliższym otoczeniu? Są wszędzie, w wodzie, glebie i żywności. Różne szkodliwe substancje chemiczne wnikają do naszego organizmu przez skórę, płuca, układ pokarmowy i po prostu nas trują. To niebezpieczne dla zdrowia a nawet życia, bo toksyny to trucizny, które po wchłonięciu do organizmu mogą zaburzać jego funkcjonowanie, a w skrajnych przypadkach prowadzić nawet do śmierci.
Obok sloganu: „Pij mleko - będziesz wielki", z powodzeniem mógłby funkcjonować: „Pij mleko - będziesz długowieczny". Brytyjskie badania dowiodły, że osoby pijące mleko żyją dłużej.
Egipt to kraj jednej z najstarszych cywilizacji świata: monumentalne piramidy, zabytki architektury, kultura i sztuka, która fascynuje do dziś ludzi na całym świecie.
Już w momencie osiągnięcia wieku średniego, około 50% z nas doświadcza kłopotów z pamięcią, uważają eksperci. Wraz z upływem lat zdolność przypominania sobie zaczyna się osłabiać.
Spożywanie większej ilości odtłuszczonych produktów nabiałowych, jak chude mleko czy jogurt, może zmniejszyć ryzyko pojawienia się nadciśnienia tętniczego i utrzymać serce w dobrym zdrowiu - wynika z tekstu opublikowanego w „American Journal of Clinical Nutrition".
Odsłonięcie pomnika Jana Machulskiego, ostatni wspólny koncert Waglewskich, rozdanie Złotych Wiaderek, 30-lecie twórczości Majki Jeżowskiej, „Piosenki z Teatru" Krystyny Jandy, europejska premiera „Żartu" i wiele innych wydarzeń - tak właśnie wyglądały ostatnie dni w Międzyzdrojach, które w dniach 8-12 lipca gościły wiele gwiazd.
Glutation to niewielkie białko wytwarzane naturalnie przez komórki naszego organizmu. O jego właściwościach piszą eksperci w tysiącach medycznych artykułów. Czas, by wszyscy dowiedzieli się, dlaczego glutation jest niezbędny dla zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia, oraz co zrobić, aby mieć go na wysokim poziomie.
Nowe badania informują, jak nasz organizm reaguje na produkty o wysokim indeksie glikemicznym. Naukowcy radzą, by unikać diety bogatej w produkty z dużą zawartością węglowodanów o wysokim IG, to może być bowiem zgubne dla naszego zdrowia.