Liczba wyników: 9200
Już na sam widok soczystych szynek, delikatnych parówek i podwędzanych kiełbas wielu smakoszom cieknie ślinka. Jednak apetyczny wygląd to nie wszystko, gdyż często za smakowitą fasadą kryją się wątpliwej jakości składniki. Jak zatem rozpoznać prawdziwie wartościową wędlinę, która dostarczy nam cennych składników odżywczych i zaoferuje bogactwo naturalnych aromatów?
Doświadczanie objawów depresji, takich jak lęk, głęboki smutek i poczucie osamotnienia są dla zdrowia tak niszczące, jak palenie papierosów i otyłość, ostrzegają uczeni z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Francisco.
Świąteczne przysmaki i prozdrowotne korzyści? Wydaje się, że to nie idzie w parze. A jednak - wszystko zależy od tego, czy zachowamy umiar i jak przyrządzimy tradycyjne potrawy. Rozsądne pałaszowanie bożonarodzeniowych smakołyków, nie porzucanie aktywności fizycznej i gotowanie z mniejszą ilością tłuszczu oraz soli zapewni nie tylko dobre samopoczucie, ale i przyda energii dzięki bogatym wartościom odżywczym.
"Zimna wojna" oraz dokumentalny film "Komunia" znalazły się na skróconej liście kandydatów do Oscarów 2019.
Starsi mężczyźni, którzy czerpią dużą satysfakcję z życia seksualnego, cieszą się znacznie lepszym samopoczuciem psychicznym niż ich nieaktywni seksualnie rówieśnicy.
Grudzień to każdego roku szczególnie intensywny zakupowo czas, w którym konsumenci poszukują prezentów dla swoich bliskich. Komu i jaki prezent kupuje polski internauta?
Święta tuż, tuż… Jak co roku stajemy przed wyzwaniem: jaki prezent wybrać dla dziadka, babci lub bliskiej osoby starszej? Półki sklepowe uginają się pod ciężarem różnorodnego asortymentu. Wybór jest tak duży, że podjęcie decyzji jest często nie lada wyzwaniem. To już ostatni moment na zakup wymarzonego prezentu, który będzie jednocześnie praktyczny i przydany. Jak w gąszczu tak wielu możliwości wybrać jeden, idealny prezent?
Wieczór wigilijny to w naszej kulturze najbardziej uroczysty wieczór w roku. Na przestrzeni lat obrzędy religijne i zwyczaje ludowe przeplatały się tworząc tradycje, których pochodzenia i znaczenia nie zawsze jesteśmy pewni. Choinka, ilość potraw, samo przygotowanie stołu – wszystko to ma swoją ukrytą symbolikę, która sprawia, że ten wieczór jest jeszcze bardziej magiczny.
W ciągu ostatnich kilku lat wzrosło spożycie drobiu, a wraz z nim… liczba mitów na temat tego rodzaju mięsa. Otrzymujemy wiele sprzecznych komunikatów, słysząc z jednej strony o właściwościach zdrowotnych drobiu, z drugiej zaś – o ukrytych w tym mięsie antybiotykach. I to właśnie informacje o hormonach wzrostu czy karmie z GMO sprawiają, że niektórzy boją się sięgnąć po mięso kurczaka. Jak jest naprawdę? Czy należy bać się drobiu? A może to właśnie mięso z kurczaka jest tym najzdrowszym? Na te i inne pytania odpowiemy w dzisiejszym materiale – obalamy mity i prezentujemy fakty - wszystko, co o mięsie drobiowym wiedzieć należy.
Boże Narodzenie to specyficzny okres, gdy zatraceni w świątecznej gorączce, z pośpiechem w roli nieodłącznego towarzysza, kupujemy naprawdę dużo. Żeby nie powiedzieć: dużo za dużo. Widok lodówki, pękającej w szwach w większości domów, nikogo już nie dziwi. Pozostaje natomiast pytanie – co z jedzeniem, które pozostało po kilkudniowym ucztowaniu?