Liczba wyników: 3339
Cukrzyca II typu to choroba rozwijająca się u coraz większej liczby osób. Wzrost zachorowalności na cukrzycę jest w dużej mierze związany z mało aktywnym trybem życia oraz wysokokaloryczną dietą.
Organizacja World Heart Federation zainaugurowała w Wielkiej Brytanii akcję "Open your eyes to saturated fat" („Otwórz oczy na nasycony tłuszcz”). Organizatorzy pragną zwiększyć świadomość społeczeństwa na temat tego, że spożywanie tłuszczów nasyconych i tłuszczów zawierających kwasy “trans” jest niekorzystne dla zdrowia.
Nawet gdy nasza sytuacja finansowa się pogarsza nie powinniśmy rezygnować ze zdrowego stylu życia - twierdzą specjaliści.
Zachowanie wagi na bezpiecznym dla zdrowia poziomie nie jest łatwe, wiedzą o tym wszyscy, którzy choć raz podejmowali walkę ze zbędnymi kilogramami.
Każdego roku wysiłek, który wiąże się z odchudzaniem, podejmują miliony ludzi na całym świecie i wielu z nich rezygnuje przed osiągnięciem celu. Powód? Niedostateczna wiedza na temat tego, jak stracić na wadze, a także obiegowe opinie o diecie i ćwiczeniach fizycznych.
Z życia należy cieszyć się w każdym wieku – radzą specjaliści. Niestety często bywa tak, że wraz z upływem czasu stajemy się coraz mniej towarzyscy, zrezygnujemy z dotychczasowych zainteresowań i pasji.
Cellulit to przypadłość, z którą zmaga się około 80% kobiet. Nie jest chorobą, może natomiast być objawem tego, że nieprawidłowo dbamy o nasze ciało. Istotą cellulitu jest nieprawidłowe rozmieszczenie tkanki tłuszczowej czego efektem są fałdy i zgrubienia na powierzchni ud, pośladków oraz bioder. Przypadłość tę można pokonać, albo przynajmniej zminimalizować.
Witamina C nie tylko poprawia odporność, może też zmniejszać ryzyko rozwoju cukrzycy II typu.
Skóra w dojrzałym wieku wymaga odpowiedniej pielęgnacji, która odpowiednio ją nawilży oraz zregeneruje. Na rynku jest niewiele linii kosmetyków, które kompleksowo pomagają dbać o całe ciało. Przy zakupie tego rodzaju produktów warto więc zwrócić uwagę na ich skład. Poniżej przedstawiamy kosmetyczne składniki w służbie młodości.
Oleje roślinne są wszechobecne w naszym codziennym życiu. Są wykorzystywane do przygotowywania potraw, w produkcji margaryny i innych przetworzonych produktów spożywczych oraz w wytwarzaniu wielu produktów, które nie są żywnością (mydła, kosmetyki itp.) Oleje roślinne są zaliczane do podstawowych substancji odżywczych, które są główną składową naszej diety.