Liczba wyników: 12908
Ryzyko zawału serca wzrasta nawet 8,5 razy w ciągu dwóch godzin po wybuchu gniewu.
Wszyscy wiemy, że powinniśmy ćwiczyć i zdrowo się odżywiać. Potrzebne nam to jest nie tylko dla utrzymania sylwetki w miarę starzenia się, ale i dla sprawności funkcji poznawczych.
Zielone otoczenie „chroni" przed udarem, zaś narażenie na zanieczyszczenia środowiska znacznie zwiększa zagrożenie udarem niedokrwiennym.
Jak się wydaje, stany takie jak zespół nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi (ADHD), choroba afektywna dwubiegunowa, a nawet zachowania agresywne mogą być powiązane ze ilością cukru w diecie i mieć podłoże ewolucyjne.
Syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy może być tak samo szkodliwy dla zdrowia, jak jedzenie cukru w postaci samej fruktozy, mówią uczeni z University of California w Davis.
Wielu osobom udaje się schudnąć, ale niewielu zachowuje niższą wagę na dłużej. Postanowiono sprawdzić, co stoi za sukcesem utraty masy ciała na dobre.
Świeża kiszona kapusta jest niskokaloryczna i dostarcza ważnych składników. Zawiera m. in. witaminę C, witaminę K, potas, wapń, żelazo, kwas foliowy. Jeśli chodzi o kulinarne sposoby wykorzystania kapusty, w Polsce najpopularniejszy jest chyba bigos i surówki. Bez względu jednak do jakich potraw dodaje się tę kapustę, warto pamiętać, by nie zabrakło jej w cotygodniowym menu, bo bardzo przydaje się organizmowi. Oto kilka ważnych dla nas efektów tego produktu:
Leki mogą nie przynosić oczekiwanych skutków lub wywoływać niepożądane efekty, jeśli nie zażywa odpowiednio. Sprawdź, jakie błędy najczęściej popełniamy przy przyjmowaniu medykamentów.
Ćwiczenia oporowe są lepsze od aerobiku, jeśli chodzi o poprawę snu, który z kolei ma istotne znaczenie dla zdrowia układu sercowo-naczyniowego.
Pomiar kilkudziesięciu rodzajów tłuszczów we krwi pomaga cenić ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 i chorób układu krążenia w przyszłości.