Liczba wyników: 18290
Sondaż Eurobarometr Active Ageing, który ujawnia uderzające różnice w opiniach na temat wieku i kwestii z nim związanych w różnych krajach europejskich.
Jak wynika z badań hiszpańskiej fundacji BBVA, Polacy, obok Hiszpanów i Włochów, należą do europejskich narodów o najmniejszej wiedzy naukowej.
Niski poziom witaminy D może oznaczać większe ryzyko wcześniejszej śmierci u osób starszych - zwłaszcza tych, które są delikatnego zdrowia, mówią naukowcy.
Kwas acetylosalicylowy i ibuprofen, a także inne leki przeciwbólowe mogą odgrywać pewną rolę w zapobieganiu czerniaka i innych nowotworów skóry.
Sposobem na zachowanie smaków lata jest zamknięcie owoców w słoikach. Do najpopularniejszych przetworów należą dżemy, kompoty, marmolady i powidła.
Spłacam kredyt gotówkowy w banku. Z różnych powodów chciałbym jednak przesunąć dzień spłaty miesięcznych rat. Czy jest to możliwe?
Naukowcy z Harvard Medical School opracowali wykaz jedenastu pokarmów, które polecane są tym, którzy chcieliby obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
Drzewka oliwne, rosnące w krajach śródziemnomorskich, dają nam swój największy skarb - małe zielone owoce, z których powstaje ceniona we wszystkich kuchniach oliwa.
Nudności, uczucie przepełnienia, zgaga lub kolka to tylko niektóre z następstw nieprawidłowego odżywania. Ważne jest nie tylko to, co jemy, ale również w jaki sposób.
Osoby z klasterowymi bólami głowy mogą mieć trzykrotnie wyższe ryzyko innych problemów zdrowotnych, takich jak choroby serca, zaburzenia psychiczne i inne dolegliwości neurologiczne.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami