Liczba wyników: 2709
Jedzenie różnych warzyw i owoców może obniżyć ryzyko raka płuc, szczególnie u palaczy, wynika w badań opublikowanych w Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.
U osób starszych ryzyko zachorowania na raka skóry i infekcji jest wyższe, ponieważ ich skóra staje się niezdolna do „mobilizowania" układu odpornościowego do obrony przed chorobami, uważają brytyjscy naukowy.
Zmiany w diecie, podjęcie aktywności fizycznej i utrzymywanie odpowiedniej wagi zasadniczo zmniejsza ryzyko rozwoju większości typów raka, wynika z najnowszych danych World Cancer Research Fund (Światowej Fundacji Badań nad Rakiem).
Japońscy uczeni odkryli, że jedzenie grzybów może zmniejszyć ryzyko rozwoju raka prostaty.
Cukrzyca może podnosić ryzyko najczęstszych postaci raka wątroby, wynika z nowego badania.
Wyższa ilość wysokoprzetworzonej żywności w diecie wiązać się ze zwiększonym ryzykiem zachorowania na raka i śmierci z jego powodu.
Codzienne picie kilku filiżanek kawy może wiązać się z niższym ryzykiem zachorowania na raka prostaty.
Choroba Parkinsona wiąże się z ponad 16 różnymi typami raka, wynika z nowych tajwańskich badań.
Pies o imieniu Frankie jest w stanie „zdiagnozować" raka tarczycy. Potrafi to zrobić z dokładnością na poziomie 87 proc.
Słynny tenor Luciano Pavarotti cierpi na raka trzustki. O złym stanie zdrowia śpiewaka poinformowała jego córka. W serwisie można również przeczytać, że tenor schudł 30 kilogramów i porusza się na wózku inwalidzkim