Liczba wyników: 5445
Spożywanie alkoholu może sprawić, że skóra staje się bardziej wrażliwa na promieniowanie ultrafioletowe.
Otyłość i zespół metaboliczny często sobie towarzyszą. Dlatego właśnie schudnięcie sprzyja zdrowiu. Najlepiej i najłatwiej zaś dokonać tego dzięki dostarczaniu sobie odpowiedniej ilości błonnika.
Resweratrol, związek znajdujący się między innymi w winie i czekoladzie, może pomóc w zapobieganiu osteoporozie.
Medytowanie pomaga zachować funkcje mózgu.
Naukowcy twierdzą, że ludzie stosujący dietę śródziemnomorską cechują się niższym prawdopodobieństwem udaru niedokrwiennego.
Pacjenci, którzy często zażywają opioidowe środki przeciwbólowe, aby łagodzić przewlekły ból, są bardziej narażeni na depresję, wynika z badań.
Aż 1/4 Polaków ma obawy przed dokonywaniem płatności za pośrednictwem Internetu – wynika z badania przeprowadzonego przez firmę Optima. Pomimo niewątpliwych zalet płynących z bankowości wirtualnej część społeczeństwa w dalszym ciągu nie ma zaufania do internetowych rozwiązań finansowych.
Lampka wina do obiadu czy kolacji ma uzasadnienie nie tylko kulinarne, ale i prozdrowotne. Dowiedziono już, że niewielkie ilości wina sprzyjają np. funkcjonowaniu serca czy zapamiętywaniu, teraz wykazano, że spalają tłuszcz.
Nasze potrzeby żywieniowe zmieniają się wraz z wiekiem. Okazuje się, że seniorzy potrzebują więcej białka.
Jak wykazały badania, media społecznościowe mogą pomóc w pokonywaniu samotności i poprawić stan psychiczny użytkowników. Okazuje się jednak, że czasem sprzyjają problemom psychicznym, w tym depresji.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami