Liczba wyników: 6914
Paleo-dieta, inaczej „dieta naszych przodków", od niedawna cieszy się rosnącą popularnością. Eksperci uważają, że pomaga nam lepiej funkcjonować i stracić na wadze. Teraz polecana jest także kobietom w okresie pomenopauzalnym, które walczą z nadwagą.
Dziesięć tysięcy kubków smakowych oraz blisko 150 receptorów na każdym z nich. To właśnie im zawdzięczamy przyjemność jedzenia. Fast foody? Wcale nie są nośnikiem najlepszego smaku. Brytyjski portal Dailymail podaje, że długotrwałe spożywanie naturalnych i jak najmniej przetworzonych produktów uwrażliwia nasz język na nowe doznania kulinarne. Eksploracja odmiennych smaków może przynieść wiele pożytku. Jak się okazuje, dieta wcale nie musi oznaczać rezygnacji z przyjemności.
Ponad jedna czwarta Polaków cierpi na otyłość. Polacy znaleźli się w pierwszej piątce najbardziej otyłych narodów w Europie. W ciągu ostatnich dwóch lat odsetek osób otyłych w kraju powiększył się o 2,1 pkt. proc.
Przyszła pora na czwartą i ostatnią część wakacyjnego poradnika. Na koniec zostawiliśmy wakacje bez przekraczania granicy, konieczności wymiany walut i uczenia się podstawowych zwrotów w obcym języku. Jednym słowem - wypoczynek w Polsce.
Niewielkie zmiany w codziennej diecie sprawią, że o wiele łatwiej odzyskasz szczupłą sylwetkę. Zamień niektóre produkty na takie, które równie dobrze smakują, a pomogą zrzucić nadmiar kilogramów.
Podczas zagranicznych podróży należy zdawać sobie sprawę z różnic kulturowych, które dzielą mieszkańców nawet niezbyt odległych od siebie krajów. Nie biorąc ich pod uwagę bardzo łatwo kogoś urazić.
U osób z wyższym wykształceniem i lepiej sytuowanych częściej rozwija się guz mózgu.
Oczy są zwierciadłem duszy – wyrażają emocje, obrazują nastroje, a także stanowią istotny element charakteru twarzy. Aby wyeksponować naturalne piękno oczu, warto zatroszczyć się o znajdującą się wokół nich skórę, która już od 20 roku życia wymaga intensywnej pielęgnacji i specjalnej ochrony.
Dziś trzecia część naszego poradnika. Po trosze dla odważnych, po części dla ostrożnych. Z jednej strony będzie zatem bardzo gorąco, z drugiej bardzo zielono.
Soczyste szynki o pięknej różowej barwie, kruche kiełbasy i połyskujące schaby to częsty i kuszący widok na sklepowych półkach. Nie zawsze jednak apetyczny wygląd wędlin idzie w parze ze zdrowym i naturalnym produktem. Na rynku dostępne są różnego rodzaju wyroby wędliniarskie, które swoje pozorne walory zawdzięczają dużej ilości sztucznych dodatków i konserwantów. Fosforany, bo w dużej mierze o nich tu mowa, nie pozostają jednak obojętne dla naszego organizmu. Dlaczego powinniśmy unikać żywności, która posiada je w składzie?
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami