Liczba wyników: 4501
Nasze potrzeby żywieniowe zmieniają się wraz z wiekiem. Okazuje się, że seniorzy potrzebują więcej białka.
Chcesz, żeby wnuki miały się dobrze w dorosłym życiu? Już dziś zadbaj o to, by prowadziły zdrowy styl życia.
Jedna z substancji zawartych w chmielu może chronić mózg przed chorobą Alzheimera i Parkinsona.
Liczba zgonów z powodu chorób wątroby wzrosła o 400 procent w ciągu ostatnich 40 lat, informuje brytyjska organizacja charytatywna.
Tzw. stopa Charcota, stan, który może powodować niepełnosprawność i amputację u chorych na cukrzycę, jest często pomijana z powodu neuropatii obwodowej.
Nowe badanie przeprowadzone przez amerykańskich naukowców wykazało, że powszechnie dostępne leki np. wspomagające sen i chroniące przed alergią mogą zwiększyć ryzyko demencji.
W dzisiejszych czasach coraz częściej mamy problemy z układem pokarmowym. Stres, ciągły pośpiech czy nieodpowiednie nawyki żywieniowe oraz brak czasu na zjedzenie posiłków negatywnie wpływają na nasz układ pokarmowy, często powodując nieprzyjemne dolegliwości czy zaczątek do jednostek chorobowych.
Opracowano tatuaż, który umożliwia bezbolesne monitorowanie stężenia glukozy we krwi diabetyków.
Co umieścić w jadłospisie - pomarańcze czy sok pomarańczowy? Uczeni postanowili to sprawdzić.
Mieszkanie w północnych częściach naszej półkuli oznacza wyższe zagrożenie demencją.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami