Liczba wyników: 459
Jeśli zasypiasz i budzisz się o tych samych porach, masz większe szanse na ograniczenie ilości tkanki tłuszczowej.
Bezskutecznie starasz się zrzucić wagę? Wydaje ci się, że przestrzegasz zasad zdrowego żywienia, ale mimo to nie udaje ci się odchudzić? Być może za ten stan rzeczy odpowiadają inne czynniki i pomimo wysiłków, nie uzyskujesz spodziewanych efektów, bo nie bierzesz pod uwagę nieco mniej znanych uwarunkowań całego procesu.
Nocne podjadanie zniweczy największy wysiłki dietetyczne i treningowe. Jedzenie o późnych porach spowalnia swój metabolizm i powoduje większy wzrost masy ciała niż posiłki spożywane w ciągu dnia. Przeczytaj pięć porad, które pomogą ci uwolnić się od tego zgubnego dla sylwetki i samopoczucia nawyku.
Blokując zdolność organizmu do odczuwania bólu można żyć dłużej, mówią uczeni. U ludzi ból łagodzi składnik papryki chili, więc słynna ostra przyprawa może okazać się kluczem do długiego zdrowego życia.
Tequila lub co najmniej jedna z jej pochodnych może wkrótce zdominować rynek środków słodzących.
Badacze odkryli, że dobry sen może pomóc mężczyznom w osiągnięciu długowieczności, w przypadku kobiet zaś konieczna jest jeszcze odpowiednia dieta.
Z okazji Światowego Dnia Walki z Rakiem 4 lutego 2014 r. od godz. 16.00 na lodowisku na Rynku Starego Miasta w Warszawie odbędą się treningi łyżwiarskie, happeningi i bezpłatne badania profilaktyczne, a około godz. 17:00 wspólny taniec na lodzie. Wszystko po to, by pokazać, że do walki z rakiem wystarczą naprawdę proste kroki.
Najlepiej jest ćwiczyć rano, radzą eksperci. Nocnym Markom radzą: warto się przemóc i zerwać z łóżka skoro świt, spodziewany efekt aktywności fizycznej murowany.
Chcesz ograniczyć ilość spożywanych kalorii, ale nie zamierzasz stosować specjalnych diet i ograniczeń? Jest na to kilka sposobów, zaskakujących, ale skutecznych. Zacznij je stosować, a dostrzeżesz, że nie potrzeba ci tak obfitych posiłków, jak dotychczas.
Uczeni z Uniwersytetu w Wageningen w Holandii zbadali zależność między formą żywności, czasem żucia i ilością przyswojonych kalorii.