Liczba wyników: 3367
Susan Sarandon wzięła udział w kampanii zachęcającej do picia mleka, której hasło brzmi: „Pour One More" ("Nalej jeszcze jedną"). Przedsięwzięcie nie jest jednak - jakby się mogło wydawać - skierowane jedynie do dzieci, aktorka promuje zdrowy sposób odżywiania się także wśród osób dojrzałych.
Winogrona stały się ostatnio hitem dietetycznym. Wszystko dlatego, że zawierają ważny składnik - resweratrol. Oto, jak działa.
Ciepła opowieść o kobiecie, której przeszłość zgotowała najwspanialszą niespodziankę – pomogła odnaleźć własne miejsce na ziemi.
Dla wielu ludzi zimowy czas oznacza coś więcej niż zaróżowione policzki z powodu mroźnej pogody. Może to być okres prawdziwej walki z przesuszeniem, swędzeniem i szybszym starzeniem się skóry. Niedostateczna pielęgnacja może prowadzić do łuszczenia się skóry, pęknięć, a nawet egzemy. Jak sobie poradzić z niekorzystną aurą? Poniżej kilka porad ekspertów.
Coraz częściej skarżymy się na bóle mięśniowo-szkieletowe, których leczenie kojarzy się z uciążliwą rehabilitacją. Jednak nie każde panaceum na ból musi być nieprzyjemne. Dobrym przykładem jest masaż.
Nasz mózg jest niczym skomplikowana i czuła maszyna. Zapamiętujemy, odtwarzamy i magazynujemy niezliczoną ilość informacji. Czasem jednak niektórych z nich, mimo ćwiczeń, nie potrafimy zapamiętać; z kolei inne, mimowolnie, wpadają nam do głowy. Istnieje wiele sposobów, za pomocą których możemy poprawić naszą pamięć. Jednym z nich jest regularny trening mózgu w połączeniu ze stosowaniem lecytyny, która sprzyja utrzymaniu wszystkich procesów myślowych, żywotności i wydajności pracy mózgu.
Tradycyjnie wraz z Nowym Rokiem podejmujemy noworoczne postanowienia porzucenia złych nawyków i zadbania o siebie. Każdy zastanawia się co warto zmienić, aby kolejny rok był lepszy od mijającego.
Kolędowanie to nie tylko piękna tradycja, warto wyśpiewywać, że w Betlejem panna porodziła syna także dlatego, że to poprawi samopoczucie i jest dobre dla zdrowia.
Główki czosnku cieszą się popularnością w kuchni jako źródło niezwykłego smaku i zapachu. Wielu kucharzy nie wyobraża sobie przygotowania określonych zup, sałatek, czy mięs bez kilku ząbków czosnku. Warzywo cenione jest jednak nie tylko ze względu na przymioty kulinarne, sięgali po nie już starożytni z powodu jego prozdrowotnych właściwości.
Gwiazdka to dla wielu najprzyjemniejszy czas w roku. Charakterystyczny klimat tworzony przez śnieg, dekoracje i poczucie wyjątkowości czasu odczuwają zarówno osoby religijne, jak i te słabiej związane z Kościołem. Jednakże towarzyszące celebrowaniu Świąt liczne potrawy i napoje oraz nasze przyzwyczajenia (przesiadywanie za stołem przez długie godziny) mogą nam zaszkodzić, w efekcie zamiast wypoczynku i mile spędzonego czasu, możemy zmagać się z różnymi dolegliwościami. Oto kilka wskazówek lekarzy, jak zapobiec niedyspozycjom.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami