Liczba wyników: 5047
Trzeba się dobrze odżywiać, aby móc liczyć na zachowanie funkcji fizycznych w starszym wieku.
Ceniona aktorka, kobieta urocza, serdeczna, charyzmatyczna i wrażliwa na innych ludzi. Anna Dymna kończy dziś 65 lat. - Jestem aktorką, ale nie czuję się dobrze wśród tłumów. Pozostałam nieśmiała, tymczasem ludzie przypatrują mi się, jak wszystkim osobom publicznym. Dlatego gotuję zupę - przy kuchni łapię pion, czuję się sobą i znajduję spokój – mówi o sobie Anna Dymna w wywiadzie dla "Tygodnika Powszechnego".
Wakacje to czas odpoczynku od obowiązków, który chętnie wykorzystujemy na letnie wycieczki w gronie rodziny lub przyjaciół. Warto zadbać o to, aby ten czas był nie tylko przyjemnością „dla ducha”, lecz także przyniósł korzyści dla ciała. Słoneczna pogoda zachęca do aktywności fizycznej, a spacery brzegiem morza będą doskonałym sposobem na dostarczenie organizmowi potrzebnego mu jodu.
„Superfoods” to kategoria produktów o wyjątkowych właściwościach. Wśród nich na szczególną uwagę zasługują lokalne sezonowe warzywa i owoce. „Super żywność” naturalnego pochodzenia zawiera cenne dla organizmu składniki oraz posiada niezwykłe wartości odżywcze.
Zabieg „Brazilian Butt Lift” to hit wśród pacjentek na Zachodzie, które marzą o kształtach rodem z brazylijskich plaż. Specjaliści informują, że także coraz więcej Polek, zamiast żmudnych ćwiczeń czy bardziej inwazyjnego zabiegu wszczepiania implantów, pośladki modeluje za pomocą… własnego tłuszczu.
Pajcenci, którzy przeszli udar, odznaczają się w pewnych okolicznościach trzy razy wyższym ryzykiem ponownego udaru w porównaniu do osób, które go nie doświadczyły.
Istnieje bardzo prosty sposób na poprawę humoru - wystarczy jeść więcej warzyw i owoców.
Kawa jest jednym z najpopularniejszych napojów. Naturalnie zawiera kofeinę, środek psychoaktywny, który jest łatwo przyswajalny, absorbowany i metabolizowany. Wokół kofeiny narosło jednak wiele mitów - poniżej zatem wyjaśniamy, jak działa ta substancja.
Choć pełnia sezonu na brzoskwinie przed nami, w warzywniakach i marketach już można dostać te przepyszne owoce. Są powszechnie lubiane i mają wiele zastosowań kulinarnych , bo świetnie nadają się na składniki dżemów, samodzielnie podawana przekąska (np. w syropie) czy dodatek do innych potraw - i to zarówno deserów, jak i mięs. Brzoskwinie mają wiele składników odżywczych i są bardzo zdrowe, poza tym mogą być używane jako „kosmetyki". Zobacz, dlaczego warto sięgnąć po te owoce.
HDL, czyli tzw. "dobry cholesterol" jest niezbędny do utrzymania dobrej pamięci u osób po sześćdziesiątce.